E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 'hedge fonları'nı şaşırtabilir---

Dolar 'hedge fonları'nı şaşırtabilir

Dolar 'hedge fonları'nı şaşırtabilir
28 Mart 2018 - 10:31 borsagundem.com

Dolar/yen paritesinde hedge fonlarının ticaret endişeleriyle aşağı yönlü pozisyonlara yığılmasına karşın sinyaller yükselişi işaret ediyor

Hedge fonlarının dolar/yen'de aşağı yönlü pozisyonlara yığılmasına karşın, Japonya gelecek hafta yeni mali yıla girerken paritede sinyaller yeniden yükselişi işaret ediyor.

Önemli Japon bankaları tarafından dolar/yen paritesinde kilit seviye olarak görülen ve alım emirlerinin yoğun olduğu 104.50'nin kırılmaması, olası bir taban fiyat oluşturuyor.

Bu durum, yaklaşık bir yıldan beri ilk kez -küresel ticarete ilişkin gerginliğin etkisiyle- bu ay aşağı yönlü beklenti içine giren spekülatörler için kötü haber anlamına geliyor.

Japonya'da mali yılın sona yaklaşırken -tarihi olarak ülkeye geri dönen fonların etkisiyle doları destekliyor- ay sonu fon dengelenmesi ve ticaret endişelerinin azalması, trader ve stratejistlere göre doların yen karşısında destek bulmasını sağlıyor. Yükseliş, paritenin Salı günü 105.90 seviyesine tırmanmasıyla birlikte halihazırda başlamış görünüyor.

Dolar/yen paritesi, TSİ 09:45'te yüzde 0.31 artıda 105.66 seviyesinden alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)