E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar hareket için Fed'i mi bekliyor?---

Dolar hareket için Fed'i mi bekliyor?

Dolar hareket için Fed'i mi bekliyor?
18 Aralık 2013 - 08:41 borsagundem.com

Fed toplantısının sonuçları 2014'e girerken doların yönü için belirleyici olacak

Beklentilerin aksine dolar, Fed´in varlık alımlarını azaltacağı tahminleri ile geniş tabanlı bir yükseliş yaşamadı.

Merk Investments Başkanı Axel Merk, ´Herkes varlık alımları azaltılacak, dolar göklere çıkacak dedi. Ama dolar, euroya karşı zayıfladı ve sebep doların varlık alımlarının azaltılması beklentilerinden fayda görmemesi. Dolar gelecek yıl da bundan fayda görmeyecek çünkü Fed eğrinin gerisinde kaldı.´ dedi.

Citi G10 kur stratejileri Başkanı Richard Cochinos, ´Beklentilerin nerede olduğuna bakarsak piyasanın yüzde 30´u varlık alımlarının bugün azaltılmaya başlanmasını bekliyor. Bu da piyasanın yüzde 60-70´inin Ocak ya da Mart´ta hamle beklediği anlamına geliyor. Yani her koşulda bazı yatırımcılar için sürpriz olacak. Dolar açısından boğa eğilimliyiz. Reel para dolarda kısa, gelişen paralarda uzun pozisyonda. Fed sonrası portföylerde yeniden dengelenme olacak.´ dedi.

BK Asset Management Direktörü Kathy Lien, ´Fed piyasanın beklediği kadar kartal olmazsa kar satışı pozisyonları dolarda agresif düşüş getirebilir. Dolar için en kötü sonuç Fed´in ileri tahminlerinde alımları azaltmaya hayır demesi.´ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)