E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar haftaya nasıl başladı?---

Dolar haftaya nasıl başladı?

Dolar haftaya nasıl başladı?
08 Haziran 2020 - 08:13 borsagundem.com

Dolar güne 6,75 lira seviyesinden başladı, Hazine ihalesi izlenecek

Hazine'nin 2 yıllık gösterge tahvil ihalesinin takip edileceği haftanın ilk gününe Dolar/TL 6,75 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,63 seviyesinden açıldı. Hazine, 2 yıllık sabit kuponlu tahvili yeniden satışa çıkaracak. Bir önceki ihalede ortalama faiz %9,65 olmuştu.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 23 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 692 olduğunu açıkladı.

Moody's, takviminde yer alan cuma günü Türkiye ile ilgili bir kredi notu değerlendirmesi yayımlamadı. Ancak Moody's iki farklı rapor ile Türkiye'yi değerlendirdi. Raporların ilkinde Moody's, Türkiye'nin negatif görünüm ile B1 olan kredi notu bir dengeyi yansıttığını ifade ederken, ikincisinde "Türkiye'nin cari dış zorlukların üstesinden gelmek için bir çok seçeneği var." açıklaması yaptı.

Moody's Türkiye'yi pas geçti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Yerel paralarla ticareti öne çıkarmaya çalışıyoruz." dedi.

Korona virüs salgınından en fazla etkilenen ABD eyaletlerinden New York’ta 400 bin kişi bugün işbaşı yapacak.

Çin'de 4, Güney Kore'de 38, Almanya'da 214 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Shanghai Junshi Biosciences korona virüs antikor tedavisi için insanlar üzerinde testlere başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ticari balıkçılığa ilişkin bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ve Çin'i Amerikan istakozu'na karşı uyguladıkları tarifeler nedeniyle, yeni tarifelerle karşı karşıya kalacakları yönünde uyardı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan ordusuna mensup 9 bin 500 askerin Almanya'dan çekilmesi talimatı verdi. Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas ülkesinin Amerika’yla ilişkilerini “karışık” olarak niteledi.

OPEC ve Rusya liderliğindeki müttefikleri, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanmakta olan üretim kısıntısını Temmuz sonuna kadar uzatma kararı aldılar.Rusya, 2020 yılında petrol üretimini 510-520 milyon tona indirecek.

OPEC'in üretim kesintisi petrol piyasasını olumlu etkiler

Çin'in dış ticaret dengesi ihracatta beklentilerin altında, ithalatta ise beklentilerin üzerinde düşüş yaşanmasıyla tahminlerin üzerinde fazla verdi.

Çin'in ABD'den ithalatı Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 düşüş gösterdi. Aynı dönemde ABD'ye ihracatı ise sadece yüzde 1,2 azaldı.

Japonya'da ilk çeyrek GSYH verisi revize edildi, ekonomi ilk tahminden daha az daraldı.

Almanya'da bir grup parlamenter, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin ECB'nin varlık alım programına yönelik kararına çözüm bilmak için Avrupa Parlamentosu ile birlikte çalışmak istiyorlar. 

Almanya'dan Türkiye uçuşları hakkında açıklama geldi

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanı Wang Zhigang, yeni korona virüs için bir aşı geliştirmekte başarılı olmaları durumda uluslararası işbirliğini artıracaklarını söyledi. 

Çin'in döviz rezervi piyasa beklentilerinin aksine artış gösterdi ve 3,1 trilyon doların üzerine çıktı.

IMF ile Mısır 5,2 milyar dolar büyüklüğünde standby kredisi için anlaştılar.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzman, ECB'nin birgün devlet ve şirket tahvillerinin yanı sıra hisse senetleri alımı yapıp yapmayacağı yönündeki soruya, "Asla asla deme" yanıtını verdi.

Hazine, iç borçlanma maliyeti, vadesi ve borç çevirme oranlarını açıklayacak(17.30)

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da sanayi üretimi verisi izlenecek (09.00). Piyasa beklentisi Kovid-19'in en fazla etkili olduğu Nisan ayında sanayi üretiminin yüzde 16,8 azaldığı yönünde.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, 16 ve 17 Haziran'da yapılacak oturumlar ile Kongre'ye yarı yıl para politikası raporunu sunacağı açıklandı.

Asya borsaları haftaya az da olsa kazançla başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)