E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Dolar güvenli liman yen karşısında yükselişini sürdürüyor---

Dolar güvenli liman yen karşısında yükselişini sürdürüyor

 Dolar güvenli liman yen karşısında yükselişini sürdürüyor
03 Ağustos 2022 - 08:31 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya piyasalarında yükseliş izlenirken, ABD Hazine getirileri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a gelişinin Çin tarafından güçlü ancak ölçek dışı olmayan bir tepkiyle karşılanmasının ardından toparlandı. Dolar güvenli liman yen karşısında yükselişini sürdürdü ve FED yetkililerinin faiz oranlarını artırmanın bitmediğinin sinyalini vermelerinin ardından dolar tırmanışına devam etti. FED yetkililerinin açıklamasında, 1980'lerden bu yana en yüksek enflasyonu kontrol altına almayı amaçlayan sıkılaştırma kampanyasında, oranları ekonomik aktiviteyi daha önemli ölçüde frenleyecek bir seviyeye taşıyacak olsa bile, hiçbir şekilde pes edilmeyeceğinin sinyali verildi. Ayrıca, enflasyonun henüz zirveye ulaşmadığını ve politika yapıcıların rahatlamadan önce enflasyonun Merkez Bankasının % 2 hedefine kadar sürdürülebilir bir yolda olduğuna dair birkaç ay boyunca çok zorlayıcı kanıtlar görmesi gerektiğini belirterek benzer şekilde şahin bir ifade kullanıldı. FED’in bir sonraki toplantısında 75 baz puanlık bir artış yapma olasılığı  görülüyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a güvenli bir şekilde gelmesinin ardından, adayı ayrılıkçı bir eyalet olarak gören Çin'in eylem tehditlerine rağmen, en güvenli varlıklara olan talebin geri çekilmesine ve getirilere yardımcı oldu. MSCI'nin en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, iki haftanın en düşük kapanışına gerilemesinin ardından %0,11 yükseldi. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0.4 düşüşle varil başına 100.16$'da işlem görürken, West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri %0.4 düşüşle varil başına 94.07$'a geriledi. Altın bir önceki seansta %0.68 geri çekilmenin ardından %0.13 yükselerek ons başına 1,762.09 dolara yükseldi. Bu gün yurt içinde haftanın merakla beklenen verisi olan enflasyon rakamları açıklanacak. Yurt dışında hizmet PMI ve ABD fabrika siparişleri takip edilecek.

Petrolde yatay seyir

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Metallerde düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)