E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne yükselişle başladı---

Dolar güne yükselişle başladı

Dolar güne yükselişle başladı
12 Mart 2020 - 07:56 borsagundem.com

Dolar/TL güne 6,21 seviyesinden başladı, koronavirüs ve ECB toplantısı izlenecek

Koronavirüs salgını tüm Dünyada etkisini sürdürüyor. Birçok ülke salgın ile ilgili yeni tedbirler açıklarken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün "pandemi" olarak ilan edildiğini bildirdi. Dünya genelinde koronavirüs vakası sayısı 126 bini geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs salgınını resmi olarak "pandemi" olarak ilan etmesinin ardından Avrupa kıtasından ABD'ye tüm yolcu seyahatlerinin Cuma gününden itibaren askıya alınmasına karar verdi.

Koronavirüsün en fazla etkili olduğu İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı 827’ye, vaka sayısı 12 bin 462’ye yükseldi.

ABD’nin başkenti Washington’da koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal edildi.

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüsün ekonomik etkileri ile mücadele için bireylere ve KOBİ'leri 3 ay vergi tatili verileceğini ve koronavirüsten etkilenen şirketlere 50 milyar dolar tutarında düşük faizli kredi sağlanacağını duyurdu.

Dolar/TL 6,21 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,02 seviyesinden açıldı.

ABD'de New York, Boston ve San Francisco'da Fed personelleri, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatılması çabalarının parçası olarak evden çalışmaya cesaretlendirilecek.

New York Fed, piyasaların düzgün çalışmaya devam etmelerini sağlamak için gecelik borç verme piyasalarına sağladığı likidite miktarını önemli oranda artırdı.

Suudi Arabistan'ın ardından Birleşik Arap Emirlikleri de Nisan ayında petrol üretimini rekor seviyeye çıkaracaklarını duyurdu.

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).

ABD Merkez Bankası(Fed) ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz indirimlerinin ardından, bugün Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz kararı takip edilecek. Piyasalarda genel olarak bir indirim beklentisi bulunmazken, bazı analistler mevduat faizinde 10 baz puan bir indirim olabileceği yönünde görüş belirtiyorlar (15.45).

ECB Başkanı Christine Lagarde, Para Politikası Kurulu toplantısı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek (16.30).

Günün en önemli verisi ABD'de üretici fiyatları olacak. Piyasa beklentisi üretici fiyatlarında yüzde 0,1 düşüş olacağı, gıda ve enerji hariç çekirdek üretici fiyatlarının yüzde 0,1 artacağı yönünde (15.30).

ABD'de üretici fiyatları dışında haftalık işsizlik başvuruları verisi takip edilecek (15.30).

Sırbistan ve Ukrayna merkez bankaları faiz kararını açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)