E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne yatay başladı---

Dolar güne yatay başladı

Dolar güne yatay başladı
05 Ağustos 2020 - 08:12 borsagundem.com

Dolar güne TL karşısında 6,90 seviyesinden başladı

Dolar/TL yeni güne 6,90 seviyesinde başlarken, Euro/TL 8,16 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 18 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 5 bin 765’e yükseldiğini, bin 83 yeni vaka tanısı konulduğunu açıkladı.

Almanya, yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı seyahat uyarısını Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla için kaldırdı.

ABD'de yardım paketi için görüşmeler anlaşmazlıklara rağmen sürüyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Beyaz Saray ve Kongre'deki Demokrat liderlerin, yeni korona virüs yardım paketi üzerinde hafta sonuna kadar anlaşma yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Çin'de 27 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da 741 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, korona virüs salgınının başlangıçta tahmin edilenden uzun ve kuvvetli kalacağını belirterek, ABD ekonomisinin ilk başta düşünülenden daha çok desteğe ihtiyacı olacağını söyledi. 

ABD ve Çinli üst düzey yetkililerin 15 Ağustos'ta video-konferans yoluyla bir araya gelerek faz 1 ticaret anlaşmasının uygulanmasını gözden geçirecekleri bildirildi. 

New York borsası günü yükselişle kapattı

TCMB, "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00). 

TCMB reel efektif döviz kuru verileri ile finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerini açıklayacak (14.30).

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), ADP özel sektör istihdam verileri (15.15), dış ticaret dengesi (15.30), hizmet sektörü PMI (16.45), ISM imalat dışı endeks (17.00), DOE petrol stokları (17.30) verileri izlenecek.

Global piyasalarda hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek.

Altın fiyatlarında tarihi yükseliş

Asya borsaları ABD-Çin gerilimi ile yön bulmakta zorlandı

Avrupa borsaları günü karışık kapattı

TL swap faizlerindeki artış borsayı sert düşürdü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)