E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne sakin başladı---

Dolar güne sakin başladı

Dolar güne sakin başladı
26 Kasım 2020 - 08:24 borsagundem.com

Dün 7,90 ile 8 lira bandında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, bu sabah güne 7,94-7,95 seviyelerinde sakin bir başlangıç yaptı.

Dolar/TL dün 7,90 ile 8 lira bandında dalgalı bir seyir izlerken, bugün günün başlangıcından itibaren 7,94-7,95 seviyelerinde dengelenmiş durumda. 8.25 itibarıyla dolar/TL 7,9400, euro/TL ise 9,4795 seviyesinden işlem gördü.

ABD piyasalarında 'Şükran Günü' tatili sebebiyle bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Yurt içinde bugün haftalık para banka verileri ve 19 Kasım PPK toplantısının özeti izlenecek.

Yabancı girişi devam edecek mi?

Yurt içinde bugün veri akışı zayıf olurken, günün iki gelişmesinden biri TCMB, 19 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özeti saat 14.00'da yayınlanacak. TCMB son toplantıda piyasa beklentileri doğrultusunda faizi 475 baz puan artırmıştı.

Diğeri TCMB'nin haftalık para ve banka istatistikleri olacak. 6–13 Kasım haftasında hisse senedi piyasasında, üst üste beş haftalık yabancı çıkışının ardından 614 milyon dolar net yabancı girişi olduğu görüldü. Tahvil piyasasında ise repo işlemleri hariç 271 milyon dolar giriş oldu. Merkez Bankası rezervlerinde ise düşüş devam ediyor. Geçen hafta brüt rezervler 1,54 milyar dolar, net rezervler 3,14 milyar Dolar azaldı.

Siyaset gündeminde de Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısı izlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani’nin başkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirilecek olan toplantı saat 13.30'da başlayacak.

TBMM Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülecek.       

ABD'nin tatil olduğu günde yurt içi ve yurt dışında önemli bir veri bulunmuyor.

Piyasalar ayrıca Avrupa Merkez Bankası(ECB) tarafından açıklanacak tutanakları takip edecek.

ABD Piyasaları

Dün ABD'de gelen verilerin ardından New York Borsası günü karışık bir seyirde tamamladı.  Akşam açıklanan Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları, Fed üyelerinin varlık alımlarının rolünü tartıştıklarını ortaya koydu.

Tutanaklar, Fed politika yapıcılarının piyasalara korona virüs vakalarında hızlı artışın kuşatması altındaki ekonomiye destek sağlamak için tahvil alımlarını ne kadar uzun süre devam ettirecekleri konusunda yakın zamanda daha iyi bir yönlendirme ortaya koyabileceklerini gösterdi.

ABD Çalışma Bakanlığı, 14 milyon Amerikalı için işsizlik yardımlarının Noel'in ertesi günü sona ereceğini açıkladı.

Atlanta Fed, GDPNow modeli çerçevesinde ABD ekonomisi için 4'ncü çeyrek GSYH büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti.

ABD'de Seçilmiş Başkan Joe Biden da ekibini oluşturma çalışmalarını devam ettiriyor. Verilen bilgilere göre Biden, Beyaz Saray bay ekonomi danışmanlığı görevine eski Fed Başkan Yardımcısı Roger Ferguson’u getirmeyi değerlendiriyor.

Yurt Dışı Gündem

Avrupa Merkez Bankası(ECB), 29 Ekim toplantısına ilişkin tutanakları açıklayacak (15.30). ECB söz konusu toplantıda beklendiği gibi faizlerde bir değişikliğe gitmemişti.

Günün bir diğer izlenecek kararı İsveç Merkez Bankasından(Riksbank) gelecek. Riksbank faiz kararını açıklayacak (11.30). Riksbank bu hafta yaptığı açıklamayla yeni gösterge faize geçilmesine karar verildiğini duyurdu. Bankanın yönetimi konsultasyonların ardından yeni göstergenin testlerine gelecek yılın Ocak ayında başlayacak. Bu yeni gösterge faiz öncesi son toplantı olacak. Riksbank faizi yüzde 0,00 seviyesinde tutuyor.

ABD NASDAQ ve New York Borsaları 'Şükran Günü' nedeniyle kapalı olacak.

Merkez Bankası swap ihale limitini yükseltti

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

Fed tutanakları: Finansal şartlar çok az değişti

Katar Emiri Türkiye’ye geliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recai26 Kasım 2020 10:17

    Vaka sayısı 28.300 e çıktığı için düşer dolar. Çünkü piyasalar münafıkları değil özü sözü bir ahlaklı yöneticilere güvenir