E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar sakin seyrediyor---

Dolar sakin seyrediyor

Dolar sakin seyrediyor
23 Şubat 2018 - 07:47 borsagundem.com

Hafta içinde hareketli seyreden dolar son işlem gününde durgun seyrediyor

Dolar/TL güne dünkü kapanışa göre yatay bir seyirle başlarken, küresel piyasalardaki hareketler ve jeopolitik gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. Yurtiçinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesi bekleniyor. Ancak S&P'nin Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişiklik yapması öngörülmüyor. S&P Türkiye'yi yatırım yapılabilir düzeyin iki kademe altı olan BB'de "negatif" görünüm ile derecelendiriyor. 

Asya borsaları St Louis Fed Başkanı'nın açıklamasının daha hızlı faiz artışı olacağına ilişkin endişeleri azaltmasıyla yeniden yükselmeye başladı. St Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomiyi yavaşlatabileceği için politika yapıcıların faizleri çok hızlı bir şekilde artırmamaya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek, 2018'de dört faiz artışı beklentilerini azaltmaya çalıştı.

Yatırımcıların ABD enflasyonunun arttığını gösteren verinin ardından Fed'in faizleri ne kadar hızlı artırabileceğine ilişkin endişelenmesiyle finansal piyasalar bu ay sert şekilde dalgalanmıştı. Piyasa genelindeki ABD fiyat baskıları şimdilik ılımlı görünmesine rağmen, piyasalar bu yıl üç faiz artışı fiyatlarken bazı analistler şimdi dört artış bekliyor. Piyasalar birkaç ay önce iki faiz artışı fiyatlıyordu. 

Dün Fed'in faizleri kademeli olarak artırma konusunda daha emin olduğunu ortaya koyan son toplantı tutanaklarının ardından dolarda güçlenme ile güne yükselişle başlayan dolar/TL dalgalı bir seyir izlemişti. TL'de doların küresel hareketinin yanı sıra jeopolitik gelişmeler de yakından izleniyor. Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonu devam ederken, önceki gün Suriye hükümeti yanlısı savaşçıların Halep'ten Afrin bölgesine girmeye başladığı ve Türkiye'nin karşılık verdiği yönündeki haberler TL'de değer kaybına neden olmuştu. 

Dolar güne 3.79 lira seviyesinden başladı. Saat 18:05 itibariyle dolar 3.7938 lira seviyesinde seyrediyor. Açılışın ardından en düşük 3.7805 lira, en yüksek 3.7942 lira seviyesi görüldü.

Euro ise 4.6666 lira seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi 1.2295 seviyesinde. Gram altın 162 lira seviyesinden alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.97 seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)