E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne nasıl başladı? İlk rakamlar...---

Dolar güne nasıl başladı? İlk rakamlar...

Dolar güne nasıl başladı? İlk rakamlar...
03 Nisan 2020 - 08:04 borsagundem.com

Dolar/TL 6,63 seviyesinden açıldı, Türkiye'de enflasyon, ABD'de istihdam izlenecek

Türkiye'de enflasyon, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin izleneceği haftanın son gününe Dolar/TL 6,63 seviyesinden başladı. Euro/TL 7,20 seviyesinden açıldı.

TÜİK enflasyon rakamlarını saat 10.00'da açıklayacak.

Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 1 milyonu aştı.

ABD Başkanı Donald Trump, dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkelerinden Rusya ve Suudi Arabistan arasında üretimde kesintiye gitmeleri yönünde bir anlaşmaya varılmasını sağladığını kaydetti.

Trump maske tartışmasına son noktayı koydu: Şal takın

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol talebinin önümüzdeki birkaç ay içinde yükseleceğini umduğunu söyledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte büyük olasılıkla keskin, şiddetli bir daralma yaşayacağını ve üçüncü çeyreğine başlarında da ekonominin biraz dana daralmaya devam edeceğini öngördüğünü bildirdi.

S&P'den pandeminin merkez üssü ABD'ye not morali

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, çalışanları işlerinde tutmanın ekonomiyi korona virüs salgınının yayılmasını yavaşlatmak için alınan tedbirler nedeniyle yaşanmakta olan resesyondan ekonomiyi çıkarmak için anahtar olduğunu söyledi.

Fed bilançosu, yeni uygulamaya koduğu likidite kolaylıklarının yoğun şekilde kullanılmaya başlamasının etkisi ile bu hafta 5,86 trilyon dolar seviyesine yükseldi.

ABD borsaları petrol fiyatlarıyla yükseldi

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi, korona virüs salgını nedeniyle yaşanan benzeri görülmemiş mağaza kapanmaları ve karantinaların etkisinden toparlanmakta zorlanıyor. Caixin-Markit tarafından hazırlanan hizmet sektörü PMI, Mart ayında 50 puan olan başabaş seviyesinin altında 43 puan seviyesinde gerçekleşerek daralmaya işaret etmeyi sürdürdü.

Dünya Bankası'ndan gelişmekte olan ülkelere korona desteği

Uluslarararası kredi derecelerdirme kuruluşu S&P Global, korona virüs salgınına rağmen ABD'nin kredi notunu durağan görünüm ile AA+/A-1+ olarak teyit etti.

ABD'de tarım dışı istihdam verisi yakından izlenecek. İşsizlik başvurularının rekor seviyeye çıkmasının ardından istihdamda da düşüş yaşanması bekleniyor (15.30).

ABD'de hizmet sektörü PMI (16.45), imalat dışı ISM (17.00) ve Baker Hughes haftalık sondaj kule sayıları (20.00) izlenecek.

TCMB, Ocak-Mart 2020 dönemi 'Banka Kredileri Eğilim Anketi'ni açıklayacak (14.30).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)