E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne nasıl başladı, gündemde neler var---

Dolar güne nasıl başladı, gündemde neler var

Dolar güne nasıl başladı, gündemde neler var
01 Ekim 2020 - 08:11 borsagundem.com

Dolar/TL güne 7,70 seviyesinden başladı

Dolar/TL, yeni güne 7,70 seviyesinden başladı. Euro/TL 9,06 seviyesinden işlem görüyor.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte 65 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 8 bin 195’e yükseldiğini açıkladı.

ABD Senatosu, federal hükümetin 11 Aralık'a kadar açık kalmasını sağlayacak olan geçici fonlama paketine onay verdiği ve yasalaşması için imzalanmak üzere Başkan Trump'a gönderdi. 

Fed, büyük bankaların temettü dağıtmalarına ve hisse geri alımı yapmalarına getirilen sınırlamaları yıl sonuna kadar uzatacak.

Japon şirketlerinin ekonomiye yönelik kötümserlikleri Temmuz-Eylül döneminde bir miktar hafifledi. Japonya Merkez Bankası tarafından çeyrek dönemlerle yapılan "Tankan" araştırmasına göre Japonya'da büyük imalatçıların ekonomiye güvenleri 11 yılın en düşük seviyesinden toparlanma gösterdi.

Japonya borsasında teknik nedenlerle işlemler tüm gün durduruldu.

Asya borsalarının çoğu kapalı, Japonya'da işlemler durduruldu

EY'nin hazırladığı bir rapora göre, Brexit nedeniyle İngiltere'ye Avrupa Birliği için terk eden finans sektörü istihdamı 7 bin 500'ü aştı ve 1 trilyon GBP tutarında bir varlık da hali hazırda AB'deki finans merkezlerine aktarıldı. 

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Demokratlar ile Cumhuriyetçilerin korona virüs salgınının yol açtığı krizden çıkış için ne kadar daha harcanması gerektiği konusunda anlaşmaya varamadıkları ortamda, Kongre'yi ekonominin iyileşmesine yardım için daha fazla mali destek sağlanması gerektiği konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni korona virüs yardım paketi üzerinde Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile yaptığı görüşmede 1,6 trilyon dolar büyüklüğünde bir karşı teklif sundu. 

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kongre'nin yeni ek mali teşvik paketi üzerinde müzakereleri 2021 yılına bırakması halinde bile ABD ekonomisinin resesyondan toparlanmaya devam edebileceğini söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi Demokratların sunduğu yeni korona virüs yardım paketinin oylamasını, partiler üstü bir paketin ortaya konabilmesi için Trump yönetimi ile müzakerelere zaman tanımak amacıyla erteledi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmaların bir an önce durdurulması çağrısı yaptılar. 

Fransa’da son 24 saatte 12 bin 845 korona virüs vakası tespit edildi.

İspanya’da son 24 saatte 11 bin 16 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Çin'de 12, Güney Kore'de 77 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

ABD'de son 24 saatte 41 bin 252 yeni korona virüs vakası tespit edildi.

Almanya'da son 24 saatte 2 bin 503 korona virüs vakası tespit edildi.

Moderna'dan Trump'ı üzecek açıklama: Seçimden önce aşı yok

AB ülkelerinin liderleri, Doğu Akdeniz bunalımı ve Türkiye ile ilişkileri görüşmek üzere bugün ve yarın bir araya gelecekler.

TBMM Genel Kurulu, yeni dönem açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirecek (14.00). 

İstanbul Ticaret Odası(İTO), İstanbul için perakende ve toptan fiyatları açıklayacak (12.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), 24 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00). 

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.30).

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), işsizlik başvuruları, kişisel gelir ve harcamalar (15.30), imalat sektörü PMI (16.45), inşaat harcamaları, ISM imalat endeksi (17.00), doğal gaz stokları (17.30) verileri izlenecek.

Global piyasalarda PMI verileri takip edilecek.

New York Fed Başkanı John Williams, FinTech hakkındaki New York Fed Araştırma Konferansı açılış konuşmasını yapacak (18.00). 

Fed: Bankaların hisse geri alımı ve temettü kısıtlamasına devam

ABD borsaları 'teşvik' umuduyla günü yükselişle kapadı

Avrupa borsaları Kovid-19 endişeleriyle düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI01 Ekim 2020 08:28

    EKENOMİYİ YÖNETLER HER GÜN BİR KARAR ALIYOR YANİ,SARHOŞTUM AYDIM BEN BU İŞTEN CAYDIM DER GİBİ, MALESEF HALKA GÜVEN VEREMEDİKÇE HALK KENDİNİ KORUMAK İÇİN DÖVİZE YÖNELİYOR.