E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güne gerileyerek başladı---

Dolar güne gerileyerek başladı

Dolar güne gerileyerek başladı
09 Haziran 2020 - 08:25 borsagundem.com

Dolar güne 6.77 lira seviyesinden başladı

Dolar/TL güne 6,77 seviyesinden başlarken, Euro/TL 7,64 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 19 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 4 bin 711 olduğunu, 989 yeni vaka tanısı konulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Avrupa Birliği (AB), uluslararası güvenlik standartlarını karşılamadıkları gerekçesi ile 96 havayolu şirketini kara listeye aldığını açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), "Main Street" reel ekonomi kredi programı için şartları gevşetti.

Fed'den küçük ve orta işletmeler için kredi kolaylığı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin korona virüs salgınına yanıt olarak uygulamaya koyduğu agresif teşvik tedbirlerini savundu.

Avrupa Sistemsel Risk Kurulu (ESRB) en azından bu yılın sonuna kadar Avrupa Birliği bankalarının temettü ödemelerine, prim dağıtmalarına veya hisse geri alımı yapmalarına imkan verilmemesi gerektiğini bildirdi.

Britanya ile Japonya arasında serbest ticaret anlaşması için müzakereler başladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, altı ay önce İran’ın önde gelen deniz nakliyatı şirketlerine uygulanacağını duyurduğu yaptırımların devreye girdiğini açıkladı.

Irak'ın yeni Petrol Bakanı İhsan Abdul Jabbar, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdullaziz bir Salman ile yaptığı telefon görüşmesinde Irak'ın OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasına tamamen bağlı olduğunu teyit etti. 

Irak'tan OPEC açıklaması

Kuzey Kore, Güney Kore'yle iletişimi TSI 06.00'da kestiğini duyurdu.

Japon hükümetinin verilerine göre Nisan ayında enflasyondan arındırılmış reel ücretler Aralık ayından bu yana görülen en hızlı düşüşü yaşadı. 

TÜİK finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak (10.00).

Hazine, 12 aylık kuponsuz ve 7 yıllık değişken faizli tahvil ihaleleri düzenleyecek.

ABD'de NFIB küçük işletmeler iyimserlik endeksi (13.00), toptan stoklar, JOLTS açılan iş, IBD/TIPP ekonomik iyimserlik endeksi (17.00) ve API haftalık petrol stokları (23.30) takip edilecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) 2 gün sürecek faiz toplantısına başlayacak. Faiz kararı yarın TSI 21.00'de açıklanacak. Piyasalarda faiz oranında bir değişiklik beklenmiyor.

Borsa İstanbul'da (BIST) işlem gören şirketlerin 2020 yılı ilk çeyrek döneme ilişkin konsolide finansal sonuçlarını için son gün.  Böylece ilk çeyrek döneme ilişkin bilançolar tamamlanmış olacak.

Asya'da piyasalar karışık seyretti

Talepteki toparlanma beklentisi petrol fiyatlarını destekliyor

New York borsası yükselişle kapandı

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 09 Haziran 2020 08:41

    Dolar çok değil 1 ay içinde nakavt olacak....8/9 TL olacak diye dolar alanlar söyleyeyim elinizde uzun yıllar kalacak..Türkiye cumhuriyeti devleti büyüktür....