E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçlü görünümünü koruyor---

Dolar güçlü görünümünü koruyor

Dolar güçlü görünümünü koruyor
16 Ağustos 2013 - 15:06 borsagundem.com

Dolar, ABD verileri öncesi yen karşısındaki güçlü konumunu koruyor

Dolar, bugün açıklanacak olan ve iyileşme göstermesi beklenen ABD konut başlangıçları ve tüketici güveni endeksi verileri öncesi, yen karşısında son bir ayın en iyi haftalık kazancına yönlendi.
ABD para birimi, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de toparlanma işaretlerinin Hazine tahvillerinin faizlerini yükseltmesi ve Fed'in teşvikleri azaltmaya başlayacağı spekülasyonunu güçlendirmesinin ardından, 16 önemli para biriminin 12'si karşısında haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor. Yeni Zelanda doları, bugün ülke başkenti yakınlarında meydana gelen deprem nedeniyle, son iki ayın zirvesinden gevşedi. Hindistan para birimi rupi, cari işlemler açığının artmaya devam edeceği endişesi ile rekor seviyeye düştü.
Kopenhag'da Nordea Bank AB şef döviz stratejisti Niels Christensen, "Faiz farklarının tekrar dolar lehine hareket ettiğini görmekteyiz ve sanırım bu yoğunlaşacak," dedi ve "ABD verileri çok cesaret verici. Ancak tarım dışı istihdamın çok zayıf çıkması Fed'i duraklatacaktır" şeklinde görüş bildirdi.
Dolar yen karşısında, bu hafta yüzde 1.3 yükselişle 19 Temmuz'dan bu yana en iyi performansına yönlenmesi ile birlikte, yüzde 0.1 güçlenerek, New York saati ile 07:17'de, 97.46 seviyesine geldi. ABD para birimi euro karşısında dün 1.3206 sevyesine güçlenmesinin ardından, fazla değişmeyerek 1.3206 seviyesinde kaldı. Yen euro karşısında 130.02 seviyesinde yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)