E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar güçleniyor, petrol geriliyor---

Dolar güçleniyor, petrol geriliyor

Dolar güçleniyor, petrol geriliyor
10 Mart 2021 - 16:04 borsagundem.com

Küresel ekonomide yaşanan toparlanma ve rekor büyüme beklentilerinin yanı sıra bombalı saldırıların etkisiyle yükselen petrol fiyatları, dolardaki yükselişe takıldı.

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki düşüş bugün de sürerken, dolar ise yükselişe geçti. New York Ticaret Borsası'ndaki petrol vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatı, son iki günde, dalgalı bir ticaret haftasının başlangıcında %3'ten fazla düştü ve kısa bir süre için fiyat artışı Ekim 2018'den bu yana geçtiğimiz Pazartesi en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'DE BENZİN STOKLARI GERİLEDİ

Amerikan Petrol Enstitüsü dün, ABD'de benzin stoklarının geçtiğimiz hafta gerilediğini, ham petrol stoklarının ise arttığını duyurdu.

West Texas Intermediate dün %1.6 düştükten sonra varil fiyatı 63.48 dolara geriledi. Alman haber ajansına DPA’ya göre brent petrolün fiyatı, dün %1,1 düşüşün ardından 66,87 dolara geriledi.

Küresel ekonomide yaşanan toparlanma ve saldırılar nedeniyle yükselişe geçen petrol fiyatları dolara takılırken, ABD faizlerindeki artış beklentisi dolara olan talebi artırıyor.

Morgan Stanley'den dolarda değerlenme beklentisi

 

ABD, petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)