E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar genel olarak kuvvetleniyor---

Dolar genel olarak kuvvetleniyor

Dolar genel olarak kuvvetleniyor
19 Mart 2020 - 09:03 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde endekste global piyasalarda yaşanan sert satışlar ile beraber zayıf bir seyir yaşanabileceği bekleniyor.

BIST 100: Endekste global piyasalarda yaşanan sert satışlar ile beraber zayıf bir seyir yaşanabilir, 81.900 ve 80.300 destek seviyeleri olarak izlenecektir…

TL Bonolar: TL tahvil faizlerinde artan kur volatilitesine bağlı satışlar devam edebilir. Gösterge tahvilde %11 ve 10 yıllık tahvilde de %12,50 bileşik faiz seviyeleri direnç konumunda...

USD/TL: Dolar kurunda 6,50 direncine yakınsayan bir seyir var, diğer gelişmekte olan ülke para birimleri de düşen risk iştahı ile zayıflama eğiliminde, kur için sonraki direnç 6,65 seviyesinde…

EUR/USD: 1,10 seviyesinin altında kalıcı olma eğilimi sergileyen paritede 1,0850 desteği aşağı yönde zorlandığı takdirde düşüşün hız kazanması beklenebilir. Dolar genel olarak kuvvetleniyor…

ABD tarafından gelen teşvik paketleri ve ECB tarafından açıklanan varlık alım programı gibi önlemlerin küresel panik havasını yatıştırmakta yetersiz kaldığını görüyoruz. Sabah itibariyle Asya’da zayıf bir seyir hakim, Avrupa seansında da benzer hava etkili olabilir. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 585 seviyesinde.

Virüsün yayılması ile endişeler devam ederken, küresel merkez bankalarının gevşeme adımlarına rağmen piyasalarda sert satış baskısı devam ediyor. ABD endekslerinin %5 ve üzerindeki düşüşünün ardından bu sabah ABD vadeli endeks kontratları %4 civarında ekside. Endeksin de yurtdışı borsalara paralel satıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Uzun vadeli yükselen trendinin altındaki seyrine devam eden endekste zayıf görünüm korunuyor. Teknik olarak endekste 81.900 ve 80.300 destek, 86.000 ise direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,17 seviyesine çıkarken Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk priminin 585 seviyesine ulaşan seyri ile birlikte eurobond piyasası bugün de zayıf seyredebilir. TL tahvil faizlerinde kademeli yükseliş devam edebilir, gösterge tahvilde %12 ve 10 yıllık tahvilde de %13 bileşik faiz seviyeleri bu kapsamda izlenecektir.

Dolar endeksi 100 seviyesini aşarken, EUR/USD paritesinde zayıflığın devam edeceğini tahmin ediyoruz. Fonlama konusundaki endişeler global olarak etkili. Orta vadeli olarak 1,05 hedef konumunda. İçeride dolar kurunda 6,37 destek konumunda, 6,50 civarı denge arayışı var, sonraki direnç ise 6,65 seviyesinde. Euro kurunda da 7,11 ilk planda direnç olarak takip edilebilir.

Talepte yaşanan ve yakın gelecekte beklenen daralma ile fiyatlar son yılların en düşük seviyelerine gerilerken, 25 dolar varil seviyesi Brent için önemli. Dolar ons bazında altın fiyatlarında 1480 seviyesi altında 1450 destek konumunda. Gram TL bazında ise 300 seviyesi üzerinde 308 ve 318 dirençleri geçerli.

BIST 100 Endeksi’nin teknik görünümü 87.500 direnci altında zayıf.

Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsa acemisi19 Mart 2020 10:27

    Doları satipda borsaya giren aklıma yanayım.

  • erdinç19 Mart 2020 09:36

    ABD parasal genişlemeye geçtiği halde,dolar neden yükseliyor? Korku hakim,herkes dolar alıyor demekki,,şirketler dışında şahsi dolar alanın hesaplarına devletin el koyması gerekir.