E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar, Fed öncesi geriledi---

Dolar, Fed öncesi geriledi

Dolar, Fed öncesi geriledi
27 Haziran 2013 - 10:51 borsagundem.com

Fed başkanlarının konuşmasının öncesinde dolar geriledi

ABD merkez bankası ekonominin, teşvik programını azaltmaya yetecek kadar iyi olup olmadığını değerlendirirken Fed'deki politika yapıcıların yapacağı konuşmanın öncesinde dolar, 16 önemli para biriminin 14'ü karşısında değer kaybetti.
Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın dün Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya yakın olmadığını söylemesi sonrasında Dolar Endeksi 6 gündür ilk kez düştü. Asya borsalarının 2. gününde de yükselmesiyle yen, en çok işlem yaptığı ortaklarının karşısında değer kaybederek, bu ayki kazançlarını azattı. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, teknik göstergelerin, son düşüşlerin çok hızlı olduğuna ve trendin değişeceğinin sinyalini vermesiyle tırmandı.
Fed konuşmacılarında geçtiğmiz haftaki açıklamalardan geri adım teşebbüslerinin görüleceğini belirten Westpac Banking Corp.'un piyasa stratejistlerinden Imre Speizer, piyasanın bunu izleyeceğini ve dolardaki geri çekilmelerin düşük ölçekli olacağını söyledi.
Dolar, euro karşısında yüzde 0.2 kayıpla 1.3033 seviyesine geriledi. Amerikan doları dün 1.2985 düzeyinden 3 Haziran'dan bu yana en yükseğini kaydetmişti. Dolar, yen karşısında 97.72 yenden 97.76 yene yükselirken, euro yen karşısında yüzde 0.2 zayıflayarak 127.40 seviyesine indi.
ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi 82.977 puandan 92.792 puana geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)