E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, Euro, teşvikler güne nasıl başladı?---

Dolar, Euro, teşvikler güne nasıl başladı?

Dolar, Euro, teşvikler güne nasıl başladı?
27 Mart 2020 - 08:04 borsagundem.com

Sağlanan teşviklerin etkisiyle piyasaların daha sakinleşmesi ile Dolar/TL haftanın son gününe 6,40 seviyesinin altında başladı. Euro/TL 7,07 seviyesinden açıldı.

ABD borsaları 3.günde de artış gösterdi. Dow Jones yüzde 6,38, S&P 500 yüzde 6,24 ve Nasdaq yüzde 5,60 arttı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel finansal kriz döneminde olduğu gibi bir an önce harekete geçmeliyiz." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, "Salgının Türkiye ekonomisi üzerindeki olası olumsuz etkilerini sınırlandırmak için faiz indirimi ile birlikte piyasanın likidite ihtiyacının karşılanması ve firmaların nakit akışının düzenlenmesi amacıyla tedbirler aldık." dedi.

ABD borsaları 2.2 trilyonluk teşvikle sert yükseldi

Trump ve Macron telefonda korona virüsü görüştü

Dünya genelinde korona virüs vakaları 500 bini aştı.

Korona virüs salgının ekonomik etkileri ile mücadele etmek için varlık alımlarına başlayan ve bankalara kredileri genişleten Fed'in bilançosu bu hafta 5 trilyon dolar seviyesini geriledi bıraktı.

Uluslararası Enerji Dairesi Başkanı Fatih Birol, Korona virüsü salgını nedeniyle dünya çapında 3 milyar kişinin sokağa çıkma yasağı altında olduğu bu dönemde küresel petrol talebinin yüzde 20 oranında düşebileceğini kaydetti.

Merkel: Korona virüs salgını 2008 krizinden daha kötü

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının dün yaptıkları toplantıda, korona virüs salgının yol açtığı ekonomik etkilerle mücadele için ortak bir politika üzerinde anlaşmaya varılamadı.

G20 ülkeleri korona virüsle mücadeleye 5 trilyon dolar harcayacak.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, AB liderlerine, yaşanan krizde dayanışma gösterememeleri halinde korona virüs salgınının AB'nin sınırların olmaması gibi ana dayanaklarını tehlikeye sokmakta olduğunu söyledi. 

Avrupa Parlamentosu'ndan korona virüs tedbirlerine onay

AB liderlerinden Kovid-19'a karşı ekonomi politikası için uzlaşma çıkmadı

AB Parlamentosu, korona virüs salgınının tetiklediği ekonomik kriz karşısında acil fonlar oluşturulmasına onay verdiler.

Dünya Bankası, korona virüse karşı 160 milyar dolarlık rahatlatma paketi üzerinde çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

ABD korona virüs vaka sayısı ile dünyada ilk sıraya yükseldi

Hindistan Merkez Bankası faiz oranını 75 baz puan indirdi.

TÜİK ekonomik güven endeksi, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini açıklayacak (10.00).

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar (15.30), Michigan tüketici güven endeksi (17.00) ve Baker Hughes haftalık sondaj kule sayısı (20.00) verileri açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)