E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, euro... Para piyasaları güne başladı---

Dolar, euro... Para piyasaları güne başladı

Dolar, euro... Para piyasaları güne başladı
02 Nisan 2020 - 08:03 borsagundem.com

Dolar yukarı yönlü trendini sürdürdü ve bu sabah güne 6,70 TL seviyesinin üzerinde başladı. Euro da aynı yönde seyirle 7,34 TL seviyesinden açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

Erdoğan, Putin ile Suriye ve koronavirüsü görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 63 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 277’ye yükseldiğini açıkladı.

İşte Bakan Koca'nın ilk kez açıkladığı il il vaka ve ölüm sayıları

 ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, ABD'nin global petrol piyasalarındaki onaklığı düzeltmek için dünyanın en büyük petrol üreticileri ile birlikte çalışacağını söyledi.

ABD borsaları salgın endişesindeki artışla sert düştü

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ve Rusya'nın fiyat savaşını sona edirecek bir petrol üretim anlaşmasına önümüzdeki birkaç gün içinde varmalarını beklediğini söyledi.

Trump açıkladı! ABD'de iç hat uçuşlara kısıtlama geliyor

Fed, korona virüs salgınının yol açtığı ekonomik yavaşlama ile başa çıkma çabaları çerçevesinde büyük bankalar için kaldıraç kurallarını belirli bazı yatırımları kaldıraç hesabından muaf tutarak geçici olarak hafifletti.

Boston Fed Başkanı Eric Roseangren, korona virüs krizinin konut ve ofis inşaa fiyatlarını düşürmesinin muntemel olduğunu ve ofis alanı için talepte kalıcı bir kaymaya da yol açabileceğini bildirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, hava yolu şirketlerine yardım için Wall Street'ten danışmanlık alacak.

ABD Hazine Bakanlığı Wall Street'ten danışmanlık alacak

Ticaret Bakanlığı Mart ayına ilişkin ticaret rakamlarını açıklayacak (11.00).

TCMB haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak (14.00).

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), haftalık işsizlik başvuruları, dış ticaret dengesi (15.30), New York ISM endeksi (16.45), fabrika siparişleri (17.00) verileri izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dollar02 Nisan 2020 10:19

    inanayın dolların yükselişine çok kötü düşer altında ezilirsiniz.parasal genişleme var .ne olduğunu anlıya biliyormusunuz çin merkez elindeki usd satarsa .sizler bu dollar 3 tl 1 haftada görürsünüz :D  :D  :D  :D  :D 

  • ekonomist/stratejist02 Nisan 2020 08:35

    Daha çok çıkacak aylar öncesinden söylemiştim özellikle yazın. TCMB'nin rezevleri iyice azaldı müdahele edemiyor etse bile önüne geçemiyor. TCMB yedek akceyi bile bosalttı ve hamle yapacak cephanesi cok cok az kaldi hakeza Hazine de bosaldi. Küresel rezerv paranın gücünü görüyorsunuz. Dolarla borçlanan şirketler de çok kasa boşluğu daha çok hissedilecek birçok etken Doları saha da yükseltecek. Dolar bey diyeceksiniz😉