E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, euro güne nasıl başladı?---

Dolar, euro güne nasıl başladı?

Dolar, euro güne nasıl başladı?
15 Nisan 2020 - 08:02 borsagundem.com

Dolar/TL 6,82 seviyesinden açıldı

Yükselişini sürdüren Dolar/TL yeni güne 6,82 başladı. Euro/TL de aynı şekilde yükseldi ve 7,48 seviyesinden açıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 107 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının ise bin 403 olduğunu açıkladı. Koca, "Türkiye ölüm artış hızındaki yavaşlamayı en erken yakalayan ülkedir” dedi.

Koca: Son 24 saatte 107 vatandaşımız hayatını kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump, ''Yönetimime Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) mali desteğin durdurulması talimatı veriyorum'' dedi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2020 başkanlık seçiminde Demokrat Parti’nin tek başkan aday adayı olan Joe Biden’a desteğini açıkladı.

New York borsası yükselişle kapandı

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, Japon vatandaşlarını korona virüsün yayılmasının önlenmesi için başkaları ile temaslarını yüzde 70 azaltmak için ellerinden geleni yapmalarını istedi.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, korona virüs salgını nedeniyle ekonominin kapanmasının ABD'yle günlük maliyetinin 25 milyar dolar olabileceğini ve bu karantina, tecrittedbirlerinin sonsuza kadar devam ettirelemeyeceğini söyledi.

ABD'de ölü sayısı açıklanın çok üzerinde

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, ABD ekonomisinin bu yaz yeniden büyümeye başlabileceğini, ancak virüsün daha sonra tepe yaptığı veya sağlık krizini düzeltmekte yavaş kalınan bölgelerde toparlanmanın gecikebileceğini bildirdi.

NewYork Fed'in Açık Piyasasa Hesabı Müdürü Larie Logan, Fed'in "benzeri görülmemiş, alternatifsiz" varlık alımlarının ve Banka'nın acil kredi kolaylıklarının piyasaların yatışmasında etkili olduğuu, bununla birlikte piyasaların kriz öncesi seviyelere bir süre dönemeyebileceğini bildirdi.

ABD Hazinesi'nden hava yolu şirketlerini acil mali destek

IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, IMF'in korona virüs salgını ile başa çıkılmasında üyelerine yardım için 1 trilyon dolar gibi "oldukça önemli" miktarda bir kredi kapasitesi ortaya koyduğunu, ancak kalkınmakta olan ülkelerin karşı karşıya kaldıkları krizin büyüklüğünün IMF'in daha fazla kaynağa ihtiyaç duymasına yol açabileceğini bildirdi.

IMF: Salgın küresel piyasalara benzeri görülmemiş bir darbe indirdi

TÜİK konut satışları verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçe sonuçlarını açıklayacak (11.00).

ABD'de haftalık MBA mortgage verileri (14.00), perakende satışlar, New York imalat endeksi (15.30), sanayi üretimi (16.15), NAHB Konut piyasası endeksi, işletme stokları (17.00), DOE haftalık petrol stok verileri (17.30), sermaye hareketleri (23.00) izlenecek.

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) aylık raporu açıklanacak (11.00).

Kanada Merkez Bankası(BOC), faiz kararını açıklayacak (17.00).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Birmingham AL Rotary ve Kiwanis Club tarafından düzenlenen sanal etkinlikte soruların yanıtlayacak (20.00).

ABD'de 'Bej Kitap(Beige Book)' raporu açıklanacak (21.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K215 Nisan 2020 09:35

    burası çok önemli maliye bakanı neredesiniz..........18 yılda bir türlü usta olamayan ustalar............düşün artık yakamızdan..........