E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar endeksinde baskılar artınca dolar/TL gevşedi---

Dolar endeksinde baskılar artınca dolar/TL gevşedi

Dolar endeksinde baskılar artınca dolar/TL gevşedi
29 Nisan 2021 - 10:31 borsagundem.com

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,17 seviyelerinden işlem gördü.

BORSAGUNDEM.COM

Dün 8,1568 ile yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesini gören dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 8,1995'ten tamamladı.

Dolar/TL, bugüne de düşüşle başlamasının ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,3 altında 8,1745'ten işlem gördü.

Euro/TL yüzde 0,2 düşüşle 9,9240'tan, sterlin/TL de yüzde 0,1 değer kaybıyla 11,4150'den satıldı.

Dolar endeksi yüzde 0,1 artışla 90,6 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi de yatay bir seyirle 1,2120'den alıcı buldu.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende, “Haftaya 8.39 seviyelerinde başlangıç yapan USDTRY paritesinde kademeli aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti ve parite 8.18 seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştiriyor. ABD kanadında hazine tahvil faizlerindeki volatilitenin bir miktar azalması, dolar endeksinin aşağı yönlü hareketlenmeleri ile birlikte USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Ardından küresel bazda gözler ABD kanadına çevrildi. FED Nisan ayı Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirdi ve kararını açıkladı. Karar beklentilere paralel olarak gerçekleşti ve FED faiz oranında bir değişikliğe gitmedi. Ek olarak 120 milyar dolar olan aylık varlık alım programının sürdürüleceği belirtildi. Ardından FED Başkanı Powell’ın açıklamaları takip edildi. Powell sözlü yönlendirme ile ekonominin desteklenmeye devam edileceğini, varlık alımlarını azaltmayı konuşmaya başlamanın zamanı olmadığını belirtti. Ek olarak Powell tahvil alımını azaltmadan önce FED hedeflerine doğru ilerlemenin olduğunun görülmesi gerektiğini belirtti. Güvercin FED ardından Dolar endeksindeki baskılar arttı ve USDTRY paritesinde gevşemeleri destekledi. Gün içerisinde 15.30’da ABD’den gelecek olan GSYİH verisi takip edilecek. USDTRY paritesinde 8,35010 – 8,48262 – 8,58033 seviyeleri direnç noktaları olarak 8,10192 – 7,98422 – 7,80951 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir” denildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “FED toplantısının ardından gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolara karşı değer kazandığı görülüyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri de %1.61 seviyelerinde dengelenmiş görünüyor. Dolar/TL kuru da,  küresel tarafta dolarda görülen bu zayıflıktan yararlanabilir. Ancak bugün gerçekleştirilecek olan TCMB Enflasyon Raporu’na ilişkin sunum bu anlamda önemli olacak. Günün bir diğer önemli verisi ABD’den gelen büyüme rakamları olacak. Dolar/TL kurunda olası geri çekilmelerde 8.00 seviyesini önemsiyoruz. Bu seviye altına gelindiği takdirde TL lehine hareketler hızlanabilir. Yukarıda ise 8.50 seviyesini ana direnç olarak takip etmeye devam edeceğiz. 8.10-8.00 destek, 8.38-8.50 direnç seviyeleri olarak izlenebilir” diye belirtiliyor.

Enflasyon Raporu öncesinde: Kurlar güne nasıl başladı

Borsa İstanbul'da gözler Enflasyon Raporu'nda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)