E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar en kötü çeyreğe yöneldi---

Dolar en kötü çeyreğe yöneldi

Dolar en kötü çeyreğe yöneldi
31 Mart 2016 - 08:11 borsagundem.com

Dolar, Fed Başkanı Yellen'ın güvercin tonlu yorumlarının ardından beş yılın en kötü çeyrek dönem performansına yöneldi

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed Başkanı Janet Yellen'den bu hafta gelen güvercin tonlu yorumların hisse senetleri ve yüksek getirili varlıklarda ralliye neden olmasının ardından, son beş yılın en büyük çeyrek dönem düşüşüne yöneldi.

ABD para birimi, Fed Başkanı'nın Salı günü, merkez bankasının faiz artırımında "temkinli ilerlemesi" gerektiğini söylemesinin ardından, Avustralya doları karşısında Ekim 2011'den bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Dolar Mart ayında önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kaybetti ve en büyük kayıpları, Brezilya reali, Avustralya doları ve Güney Afrika randı gibi emtia paa birimleri karşısında gösterdi.

Singapur'da IG Asia Pte stratejisti Bernard Aw, "Birçok yatırımcının uzun dolar pozisyonlarını bolaşttığını görüyoruz," dedi ve "Fed Haziran ayında ikinci kez faiz artırsa bile, doların yukarı gitmesi için halen potansiyeli sınırlı. Parasal koşullar, güçlü dolar nedeniyle sıkılaşmıştı" şeklinde görüş bildirdi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu çeyrekte yüzde 3.9 düştü ve Eylül 2010'da sona eren çeyrek dönemden bu yana en hızlı kaybını yaşadı. Dolar Aussie olarak da adlandırılan Avustralya doları karşısına Mart ayında yüzde 6.7 ve Yeni Zelanda doları karşısında yüzde 4.5 düştü.

Dolar 2.75 TL olur mu?

 

Bloomberg'in dolar endeksi Perşembe günü Tokyo saati ile 13:08'de yüzde 0.1 yükselerek bu yılki kayıplarının bir kısmını geri aldı. Dolar euro karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.1318 seviyesine çıkarken, yen karşısında değişmeyerek 112.36 seviyesinde kaldı. Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.2 değer kaybederek 76.55 ABD senti seviyesine indi.

BloombergHT

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)