E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar düşüş kanalı içinde hareket ediyor---

Dolar düşüş kanalı içinde hareket ediyor

Dolar düşüş kanalı içinde hareket ediyor
01 Şubat 2017 - 09:38 borsagundem.com

Teknik olarak incelediğimizde düşüş kanalı içerisinde hareket eden Dolar/TL kurunda kritik 3.7660 desteği kırılırsa, satışlar 3.7580 seviyesine doğru hızlanabilir

Dün yurtiçi piyasalarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyon raporu takip edildi. Merkez bankası Başkanı Çetinkaya’nın basın toplantısında gıda ve enerji fiyatları yukarı yönlü revize
edilirken 2017 yıl sonu enflasyon beklentisi %8 olarak belirlendi. Çetinkaya 2019 sonunda ise %5’lik
enflasyon seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Ayrıca para politikası olarak sıkı
duruşa devam edeceklerini belirtirken fiyat istikrarı için bütün para politikası araçlarını kullanabileceklerini vurguladı. Bu gelişmeler sonrası Türk lirası varlıkları güçlendi. Dolar, Türk Lirasına karşı %0.30 üzerinde değer kaybetti.

ABD tarafında ise Trump ve kabinesinin ticaret anlaşmaları konusunda attığı adımlar dolar varlıkları
üzerinde etkili olmaya devam ediyor. ABD Ulusal Ticaret Konseyi Başkanı Navarro’nun açıklamaları
dolar varlıklarının değer kaybetmesine neden oldu. Navarro açıklamalarında Almanya’yı fazla düşük
değerli Euro’yu kullanarak ticaret anlaşmalarında avantaj sağlamakla suçlarken Almanya tarafına
gelen açıklamalarda Merkel, kendilerinin Euro’nun değerini etkileyemeyeceklerini belirtti. Bu
gelişmeler sonrası ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2’ye yakın düşerken dolar endeksi ise %1 üzerinde
geriledi. Ons Altın fiyatları ise %1.40 üzerinde primli işlem gördü. ABD borsalarına ise satıcı bir
görünüm hakimdi. S&P500 ve Nasdaq %0.50 üzerinde geri çekildi.
Euro bölgesi ise veri akışı açışından yoğun bir günü geride bıraktı. Dün açıklanan ocak ayı enflasyon,
Aralık ayı işsizlik ve 4. Çeyrek büyüme rakamları beklentileri karşıladı. ABD ve Euro bölgesi arasında
yaşanan gelişmelerinde etkisi ile Euro, Dolara karşı %1 üzerinde değer kazandı. Avrupa borsalarına ise
karışık görünüm hakimdi. DAX endeksi %1’e yakın satıcılı işlem görürken FTSE 100 endeksi ise yatay
seyretti.
Petrol tarafında ise Kuveyt petrol bakının açıklamaları ön plana çıktı. Petrol bakanı petrol fiyatlarında
denge fiyatı olarak 55 doları işaret etti. Bu açıklama sonrası Ham petrol ve Brent petrol fiyatları
%1.5’a yakın değer kazandı.

USDTRY ANALİZİ

Dün Türkiye tarafında açıklanan enflasyon raporunda 2017 yılsonu hedefi %8 olarak belirlense de TCMB başkanı Çetinkaya‘nın fiyat istikrarı için sıkı para politikasının devam edebileceğini açıklaması Türk lirası varlıklarının değer kazanmasına neden oldu. Öte yandan ABD ile Almanya arasında yaşanan ticaret sorunu dolar varlıklarına değer kaybettirdi. Bugün ise ABD tarafından ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi, ADP Tarım Dışı İstihdam ve FED para politikası kararı takip edilecek. Teknik olarak incelediğimizde düşüş kanalı içerisinde hareket eden Dolar/TL kurunda kritik 3.7660 desteği kırılırsa, satışlar 3.7580 seviyesine doğru hızlanabilir. Olası yükselişlerde ise 3.7950-3.8030 dirençleri gündeme gelebilir.

EURTRY ANALİZİ

ABD ile Almanya arasında yaşanan ticaret anlaşması sorunları sonrası Euro varlıkları değer kazansa da TCMB’nin sıkı para politikasını sürdüreceği açıklamaları EURTRY paritesindeki yükselişleri sınırlandırdı. Bugün ise Euro bölgesinden Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak baktığımızda, kısa vadeli düşüş kanalı içerisinde hareket eden Euro/TL kurunda, alımlar kritik 4.0830 seviyesini aşarsa, düşüş eğilimi hız kaybedebilir ve 4.0950 direnci gündeme gelebilir. Aksi takdirde geri çekilmelerde 4.0640- 4.0455 destekleri takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin hafta başında yaptığı açıklamalarda varlık alımının devam edeceği vurgusuna rağmen gün içinde yaşanan ABD ile Almanya arasındaki ticaret polemiği Euro’nun Dolar’a karşı değer kazanmasına neden oldu. Öte yandan Euro bölgesinden açıklanan verilerin beklentileri karşılaması EURUSD paritesinde yükselişleri destekledi. Bugün ise ABD tarafından ABD tarafından ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi, ADP Tarım Dışı İstihdam ve FED para politikası kararı takip edilecek. Euro bölgesinde ise PMI verileri ön plana çıkıyor. Teknik olarak incelersek yükseliş hareketine devam eden parite 1.0810 direncini aşmakta zorlanıyor. Bu seviye aşılırsa 1.0840 direnci takip edilebilir.
Olası geri çekilmelerde ise 1.0760-1.0715 destekleri karşımıza çıkabilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere tarafından dün açıklanan veriler beklentilerin altında kalsa da küresel çapta değer kaybeden dolar sonrası GBPUSD paritesinde yükseliş gerçekleşti. Öte yandan Trump’ın İngiltere ziyaretinin aylar sonra gerçekleşeceğinin açıklanması İngiltere ve ABD arasında yapılacak ticaret anlaşmalarında ki belirsizliğin devam etmesine neden oluyor. Bugün ise İngiltere tarafından açıklanacak İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi ve ABD tarafından açıklanacak ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi, ADP Tarım Dışı İstihdam verileri ve FED para politikası kararı takip edilecek. Teknik olarak yükseliş eğilimin devam ettiği Sterlin’de alımlar 1.2600 direncini aşarsa 1.2640 seviyesi ön plana çıkabilir. Satışların hız kazanması durumunda ise 1.2525-1.2455 destekleri izlenebilir.

USDJPY ANALİZİ

Japonya tarafından açıklanan para politikası kararında Japonya Merkez Bankası (BOJ) faiz değişikliğine gitmedi. BOJ yetkilileri yaptığı açıklamada ise küresel riskleri takip edip gerekirse piyasalara müdahalede bulunabileceklerini yineledi. Ayrıca ABD tarafında yaşanan ticaret anlaşması belirsizlikleri Japon yeninin güvenli liman özelliğini ön plana çıkararak USDJPY paritesinde geri çekilmelere neden oldu. Bugün ise ABD tarafından açıklanacak ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi, ADP Tarım Dışı İstihdam verileri ve FED para politikası kararı takip edilecek. Teknik olarak düşüş eğilimini sürdüren USDJPY paritesinde satışların devamında 112.95-112.25 destekleri gündeme gelebilir. Olası yükselişlerde ise 113.65
seviyesi aşılırsa, 114.00 direnci karşımıza çıkabilir.

ALTIN ANALİZİ

ABD tarafında yaşanan ticaret anlaşması belirsizlikleri sonrası artan risklerle birlikte güvenli liman özelliği ön plana çıkan altın fiyatlarında yükselişler gerçekleşti. Öte yandan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde düşüşler takip edildi. Bugün ise ABD tarafından ISM İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi, ADP Tarım Dışı İstihdam verileri takip edilecek. ABD saatlerinde ise FED para politikası kararı hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak yatay seyrine devam eden ons altında, alımlar kritik 1214 seviyesini aşarsa, 1219 direnci izlenebilir. 1219 direncinin aşılması durumunda yatay bant yukarı doğru kırılabilir. Satış durumunda ise 1198-1193 destek bölgesi olarak ön planda olabilir.

PETROL ANALİZİ

Önceki hafta ABD tarafında artan petrol stokları ve sondaj kuyusu sayısı sonrası petrol fiyatları haftaya satıcılı başladı. Bugün ise Kuveyt bakanının petrolde denge fiyatı olarak yaklaşık 55 doları işaret etmesi petrol fiyatlarında tekrardan yükselişlere neden oldu. Bugün açıklanacak ABD stok verileri volatiliteyi artırabilir.

1- HAM PETROL ANALİZİ

Teknik olarak yatay seyrini sürdüren ham petrolde alımlar hız kazanırsa 53.35-53.70 dirençleri takip edilebilir. Geri çekilme durumunda ise 52.35-52.00 destekleri gündeme gelebilir.

2- BRENT PETROL ANALİZİ

Teknik olarak yatay bant içinde hareket eden brent petrol kritik 56.50 direncini aşamıyor. Bu seviyeden gelen satışlar devam ederse, 55.00-54.70 destekleri takip edilebilir. Yükselişlerde ise 56.00-56.50 dirençleri izlenebilir.

DAX ANALİZİ

ABD ile Almanya arasında yaşanan ticaret anlaşması problemleri sonrası DAX endeksinde geri çekilmeler yaşandı. Öte yandan Almanya’dan açıklanan işsizlik oranı değişimi ise olumlu geldi. Bugün ise Almanya tarafında açıklanacak İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi hareketliliğe neden olabilir. Teknik olarak incelediğimizde satışların hız kazandığı endeks, tekrardan yatay bandın içinde hareket ediyor. Geri çekilmelerde 11530-11420 destekleri izlenebilir. Yeni bir yükseliş hareketi için 11670 direncinin aşılması gerekebilir ve 11775 direnci gündeme gelebilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)