E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar dünyada primlenirken Türkiye'de düşüyor!---

Dolar dünyada primlenirken Türkiye'de düşüyor!

Dolar dünyada primlenirken Türkiye'de düşüyor!
23 Ekim 2019 - 13:54 borsagundem.com

Dolar G – 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi. Güvenli varlık arayışında olan yatırımcıların riskli varlıklardaki son satışı doların yükselişinde etkili oldu.

Avrupa'da bulunan bir tradera göre kısa vadeli yatırımcılar, veri takviminin zayıf olmasının yanında ticaret tarafında da yeni bir haber olmaması ve düşük petrol fiyatları nedeniyle emtia bağlantılı paralardaki uzun pozisyonlarında kar realizasyonuna gidiyor.

Yen, İngiltere Parlamentosu'nun Başbakan Boris Johnson'ın Brexit'i hızlandırma girişimini bozması ve genel seçim riskinin ortaya çıkmasıyla birlikte kazançlara öncelik ederken sterlin değer kaybetti.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü beş günlük düşüş serisini sonlandırarak yüzde 0.1 yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri, önceki seanstaki güçlü ihalenin ardından iki yıl vadeliler öncülüğünde getiri eğrisi boyunca düştü.

Yen dolar karşısında bir haftanın en yüksek seviyesini gördü. Japon Yeni, tatilden dönen Tokyo merkezli fonların sterlin ve euro satarak yerel paraya dönme talebiyle birlikte dolar karşısında bir haftanın yükseğini gördü.

Kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanan sterlin, dolar karşısında yüzde 0.1 düşüşle 1.2861 seviyesinden işlem gördü. Sterlin/dolar paritesinde bir haftalık zımni volatilite üçüncü günde de düştü, 120 baz puan azalarak yüzde 12.22 ile 10 Ekim'den beri en düşük seviyesine geriledi. 18 Ekim'de yüzde 20.92 ile üç yılın yükseğini görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Süleyman Kırpak23 Ekim 2019 16:19

    o bir günlük soçi anlaşmasını kutlamak içindi yarından itibaren MB nında faiz indirimi ile birlikte yine bildiği yere gider MB yılsonu hedefi 6,04 TL olduğuna göre.