E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolar dibe vurdu!---

Dolar dibe vurdu!

Dolar dibe vurdu!
26 Temmuz 2013 - 08:28 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde dolar, pound ve euro karşısında en düşük seviyelere indi

Haftanın son işlem günün dolar euro ve İngiliz Poundu karşısında son bir ayın en düşük seviyelerine geriledi. Kur hafta genelinde yüzde 1 değer kaybı yaşadı.
Perşembe günü ABD seansında iki Avrupa para birimi karşısında Haziran’dan bu yana en düşük seviyeye gelen dolar WSJ haberinin etkisi altında kaldı. WSJ’da yer alan makalede FED yetkililerinin parasal teşvik için gelecek planlarını tarif etmek için kullandığı dilin analizi yer aldı. FED’in parasal genişleme politikalarına yıl sonuna kadar devam edeceği yönünde yorumlar makalede yer aldı. Varlık alımlarının geciktirilmesi algısının doları aşağı çektiği görülüyor.
Dolar endeksi yüzde 0.14 düşerken 74.06’dan 73.94’e geldi. Sepette haftalık geri çekilme yüzde 1.2 oldu. Gelecek hafta Çarşamba günü FED’den gelecek açıklamalar bu noktada öne çıkıyor.
Haftanın son işlem gününde euro dolar 1.3290’dan 1.3281 seviyesine geldi. Gelinen seviyeler 19 Haziran’dan bu yana en düşük nokta oldu.
İngiliz poundu tarafında ise 1.54252ten 1.5400 seviyesine gelinirken 1.54’lü seviyeler en son 25 Haziran’da görülmüştü.
Dolar Yen tarafında ise sabah saatlerinde yüzde 0.55’lik geri çekilme var. Japon Yen’inde yaşana geri çekilme hisseleri de olumsuz etkilerden geçtiğimiz hafta görülen 100 dolar seviyesi sonrasında bugün bakıldığında 98.79 seviyesine kadar gelindi.
Avustralya dolarında ise yüzde 0.30’luk yükseliş hakim. Haftanın son işlem gününde 92.70 dolara gelindi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)