E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar destek açıklaması ile yükseldi---

Dolar destek açıklaması ile yükseldi

Dolar destek açıklaması ile yükseldi
10 Mart 2020 - 17:24 borsagundem.com

Dolar, Çin'den gelen olumlu yorumlar ve ABD Başkanı Trump'ın büyümeyi desteklemeye yönelik adım atılacağını duyurması ile yükseldi

Dolar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'den gelen olumlu yorumlarla birlikte ABD Başkanı Donald Trump'ın Pazartesi günü yaptığı açıklamada koronavirüsün ABD ekonomisi üzerindeki etkilerini gidermek için "çok dramatik" adımlar atılacağını söylemesi sonrası son dört günde ilk kez değer kazandı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yaklaşık yüzde 0.5 yükseldi. Petrol ile ilgili ülkelerin para birimleri yükseşlişlere öncülük ederken, en fazla kaybeden para birimi yen oldu. Para birimlerinin ima edilen volatiliteleri genelde aşağı yönde hareket etti, ancak Cuma kapanış seviyelerinin oldukça üzerinde kaldı.

ABD'de bugün önemli bir veri açıklaması yok. ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs destek paketini açıklaması bekleniyor.

Dolar/yen paritesi, Asya ve Avrupa'da gelen kısa pozisyon kapama işlemleri ile birlikte yaklaşık yüzde 2 yükseldi.

Euro/Dolar paritesi ise Avrupa Merkez Bankası'nın kredi daralmasından kaçınmak için tahvil alımlarını arıtrabileceği beklentileri ile yüzde 0.6 düşerek 1.1384 civarına geriledi.

Sterlin/dolar paritesi, 10 yıl vadeli İngiltere tahvillerinin faizinin yükselmesine karşın yüzde 0.6 düşerek 1.3036 civarına indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)