E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar boğaları darbe yedi!---

Dolar boğaları darbe yedi!

Dolar boğaları darbe yedi!
14 Ocak 2014 - 09:06 borsagundem.com

ABD istihdam verisinin belkentinin çok altında gelmesi ile dolarda gerilemede yaşandıbu da yükseliş beklentisi olan yatırımcısyı üzdü

Dolar, geçen hafta beklentinin altında gelen istihdam verisi sonrasında geriledi ve dolarda sert yükseliş bekleyenler için darbe yarattı. Cuma günü veri sonrası başlayan dolardaki satış dalgası ile dolar yen ve Avustralya Doları karşısında bir ayın en düşük seviyelerine geriledi. Yuan da dolar karşısında rekor seviyeye yükseldi.

DOLAR BOĞALARI ÜZÜLECEK!

Westpac Bank kıdemli kur stratejisti Sean Callow, "Dolardaki hareket boğa eğilimliler için büyük bir üçlük Dolar için boğa eğilimli iseniz bu somut bir endişe kaynağı çünkü birçok ekonomist Aralık istihdam verisinin birçok özel sebepten etkilendiğini ve gelecek ay terse döneceğini açıkladı. Bu gerçek olabilir ama para bu beklentiye göre hareket etmiyor." dedi.

Mizuho Corporate Bank notunda, "Hayal kırıklığı yaratan tarım dışı istihdam verisi şu an için dolar boğalarını üzecek." diye yazdı.

GERİ ÇEKİLMEYİ FIRSAT BİLİYORLAR

Callow birçok yatırımcının dolardaki geri çekilmeyi fırsat olarak gördüğünü ancak kendilerini daha ayı eğilimli olduklarını söyledi ve "ABD ekonomisi için büyüme beklentimizin piyasanın altında, bu yıl yüzde 2 büyüme olursa şanslıyız. Temel senaryomuz dolar/yen paritesinin yıl içinde 99-100e gelmesi." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEHMET ELMA 14 Ocak 2014 09:21

    FED HATA YAPTI 85 MİLYAR DOLARDAN 75 MİLYAR DOLARA İNDİRDİ AYLIK TAHVİL ALIMINI AMA BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAK TAHVİL ALIMINI İNDİRMEYİ BIRAK AYLIK TAHVİL ALIMINI 120 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK ZORUNDA KALACAKTIR