E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar AK Parti toplantısıyla mı yön buluyor?---

Dolar AK Parti toplantısıyla mı yön buluyor?

Dolar AK Parti toplantısıyla mı yön buluyor?
26 Haziran 2018 - 16:07 borsagundem.com

Gün içinde 4.71 lira seviyesini aşan dolar AK Parti'nin MYK ve MKYK toplantıları öncesinde gevşeme eğilimine girdi

TRY'de öğleden sonraki süreçte gerçekleşen değerlenme dikkat çekiyor. Güne zayıf başlayan TRY, %1,3 değer kazancıyla EM'ler içinde pozitif ayrışan bir görüntü içerisinde... 2 ve 10 yıllık tahvil faizleri gerilemekte, bu durum tahvile giriş olarak yorumlanabilir, TRY de pozitif etkileniyor. 10 yıllık tahvil faizimiz %16,83'e geriledi. 1 yıllık Londra swap faizi öğleden önce %19,85 görmüştü, 30 bps gerilemeyle şu anda %19,55 seviyesinde.

Kurda görülen gerileme Londra'daki bankaların USDTRY satıyor olma ihtimali ve Türk tahvillerine giriş ile açıklanabilir. Piyasa tarafından bugün Sn. Erdoğan Başkanlığı'nda Külliye'de yapılan toplantı ve Cuma günü yapılacak AK Parti MYK ve MKYK toplantılarına ilişkin beklentiler önden satın alınıyor olabilir. Bu toplantılara ilişkin ekonomi yönetiminde yer alacak isimlerin piyasa tarafından beklendiğini düşünüyoruz.

Enver Erkan - GCM Menkul

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eko26 Haziran 2018 17:55

    CEBLERINDEKI DOLARLARIMI PIYASAYA SÜRECEKLER

  • Berber bekri26 Haziran 2018 16:15

    Heee akp istese 1 tl ye iner ama cok içten istemeli bide istiiiiiyooooommmm diye hep beraber bağırmalılar....dimi dimii

  • Berber bekri26 Haziran 2018 23:29

    O iş dediğin ne onu de hele erhan 16 yılda görmediğimiz bi numaramı kaldı da dolar düşsün bir parti ak kara farketmez seçimi kazandı diye dolar düşecekse haftada bi seçim yapalım dolar 1 kuruşa düşsün sen daha tıraş görmemişsin daha usturayi biliyoruz tıraş başlayınca dolar sana haber eder ben değil....ama sen ve senin gibiler kabahati dış güç lobi paralel üçgene bağlar yine sütten AK kaşık gibi çıkarsınız....

  • Erhan 26 Haziran 2018 16:26

    Kes tıraşı berber kardeş. Artık o iş bitti.