E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar, ABD verisiyle güçlendi---

Dolar, ABD verisiyle güçlendi

Dolar, ABD verisiyle güçlendi
02 Nisan 2021 - 16:18 borsagundem.com

Haftanın ilk bölümünde yukarı, ikinci bölümünde aşağı hareket eden döviz kurları, yurt dışı piyasaların tatilde olduğu haftanın son işlem gününde hareketli bir gün geçiriyor.

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında, haftayı dalgalı bir seyirle geçirse de bir miktar değerlenme ile kapatmaya hazırlanıyor. Sabah saatlerinde piyasaların açılmasıyla birlikte 8 liranın altını gören dolar/TL, günün ikinci yarısında yeniden yükselişe geçerek 8,10'un üzerini gördü.

Kurlarda yaşanan yükselişte ABD'den gelen günün tek önemli verisi olan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden güçlü gelmesi etkili oldu. ABD verisiyle dolar endeksi 92,800 seviyelerinden 93 puana doğru hareketlendi.

Dolar/TL, gün içinde en düşük 7,9826'yı görürken ABD verisinin ardından kur 8,1104'ü gördü.

Tarım dışı istihdam verilerinin ardından euro ve yen, dolara karşı seansın en düşük seviyelerine gerilediler.

İnfo Yatırım teknik analizinde ise, "TCMB Başkanın iki hafta önce değişmesinin ardından kur tarafında yoğun gündem devam ediyor. Naci Ağbal'ın TCMB'deki son gününde 7,21'olan kur, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile TCMB Başkanlığına Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasıyla 8,50'li seviyelere kadar yükseldi. Başkanlığa atandığı ilk günden beri mevcut politikanın değişmeyeceğini ve %5'lik enflasyon hedefine bağlı kalınacağını açıklayan Kavcıoğlu, yabancı ve yerli yatırımcılarla dün yaptığı toplantıda Türk Lirasının gücünü ve itibarını sağlayacağı aktarması kur tarafını bugün 8,00 seviyesinin altına taşıdı. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesi ile gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybetmesi de kur tarafında baskı unsuru oluyor. Dolar/TL'de 8,50 seviyesinin üstü görülmesinin ardından bu seviyenin üzerinde kalınamamasıyla birlikte başlayan düşüşte 8,08 desteğinin kırılması ile birlikte 8,00 - 7,85 seviyeleri destek seviyesi, 8,15 seviyesinin üstüne çıkılması durumunda ise 8,25 - 8,40 seviyesinin direnç oluşturduğunu söyleyebiliriz" denildi.

16.30 civarında da ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden yüzde 1,70'i aştı.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentileri aştı

Borsaları ikinci çeyrekte neler bekliyor?

Merkez'den Hazine'ye 189 milyar TL

Borsada Mehmet Şimşek coşkusu

Piyasa rotasyonu momentumla birleşiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)