E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar ABD verileriyle düştü---

Dolar ABD verileriyle düştü

Dolar ABD verileriyle düştü
01 Ekim 2014 - 17:06 borsagundem.com

Euro/dolar paritesi ABD'de açıklanan ISM imalat sanayi PMI verileri sonrası yükselişe geçti

ABD'de açıklanan eylül ayı imalat sanayi PMI verilerinin 58,2'lik beklentiye rağmen 56,6 olarak açıklanmasıyla euro/dolar paritesi 1,2640 seviyesine kadar yükseldi. Euro/dolar paritesinde aynı zamanda günün en yüksek seviyesine ulaşılırken, bankalararası piyasada dolar/TL kuru da 2,28 seviyesine geriledi. ABD'de Temmuz ayı inşaat harcamalarında ise yüzde 0,8 azalış meyana geldi. Piyasa beklentisi yüzde 0,6 düzeyinde bulunuyordu.

Dolar endeksi ise gün içinde 86 seviyesinin üstünde seyrederken veri sonrası 85,8'e geriledi. ABD 10 yil vadeli tahvil faizi de yüzde 2.42 seviyelerine kadar gerilemis durumda.

Verilerin açıklanmasıyla birlikte ABD borsalarında ilk tepki düşüş yönünde oldu. Güne yüzde 0,40 düzeyinde kayıpla başlayan ABD borsalarında düşüşler yüzde 1'e yaklaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Av Mevsimi01 Ekim 2014 20:49

    Dolar'a konacak kuş aranıyor:)

  • yorumcu abi01 Ekim 2014 17:49

    Hani Abd den olumsuz veriler gelince borsalar faiz artırımının ötelenme avuntusuyla yükselirdi. EE ne oldu şimdi de tüm Dünya kırmızıya renklerde hareket ediyor??? Zor iş şu borsacılık vesselam. Galiba en iyisi biraz vurdumduymaz olmak. Yoksa insanın ömrünü bitirir bu borsa hareketleri.