E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 7.35 TL'nin üzerini gördü---

Dolar 7.35 TL'nin üzerini gördü

Dolar 7.35 TL'nin üzerini gördü
02 Mart 2021 - 10:59 borsagundem.com

Haftaya düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde yükselişe geçti. Dün 7.21'e kadar çekilen dolar/TL, bugün 7.35'in üzerine çıktı. Euro/TL ise 8.80'i geçti.

Dolar/TL'de, ABD 10 yıllık tahvil getirisinin ani bir şekilde yüzde 1.6 seviyesinin üzerine çıkması sonrası yaklaşılan 7.5'li seviyelerden getirilerdeki yükselişin durmasıyla dün 7.25'in altına kadar geriledi.

Dünya'nın aktardığına göre yüzde 2'nin üzerinde gerileyen dolar ve euro, Türk Lirası karşısında bugün değerlendi. 

Sabah saatlerinde yatay seyreden döviz kurları, piyasaların açılmasıyla yönünü yukarı çevirdi. Dün, 7.21'e kadar geriledikten sonra 7.30'un hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah 7.35'in üzerine çıktı.

Euro/TL için de 8.80'i aştı. Euro, Türk Lirası karşısında geçen hafta içerisinde 9.10 seviyesini gördükten sonra dün 8.70'e kadar çekilmişti..

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan forex bülteninde, "Haftanın ilk işlem günü EURUSD paritesi, dalgalı seyrederek düşüşüne devam etti ve 1,2048’den kapanış gerçekleştirdi. USDTRY, Cuma günkü kazançlarının tamamını geri verdi ve 7,2808’den günü tamamladı. Günü ekside tamamlayan EURUSD paritesinde satışların yoğunlaşması halinde sırasıyla 1,2022 ve 1,1960 destek noktalarına kadar geri çekilmeler görülebilir. Olası düzeltme hareketlerinde ise 1,2085 seviyesi test edilebilir. Bu seviye üzerinde tutunması pariteyi 1,2131 sınırına doğru taşıyabilir. Satıcılı seyrini sürdürebilecek olan Dolar/TL kurunda 7,2690 aşağısında kalındıkça Türk Lirası lehine işlemlerin devam etmesi beklenebilir. Bu durumda 7,2203 ve 7,1160 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir. Kurun 7.27 üzerinde kalıcılık sağlaması halinde ise 7,4550 seviyesi direnç oluşturabilir” denildi.

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan gün içi teknik analizinde de, “Geçen hafta dünyada güçlenen enflasyon beklentileri ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yukarı yönlü hareket gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratırken, Dolar/TL kurunda da sert hareketlere neden oldu. Bu haftaya başlarken ise, ABD tahvillerindeki oynaklığın nispeten düşmesi ve yukarı hareketin şu an için dengelenmesi ile TL’nin değer kazandığı görüldü. Sabah saatlerinde önemli seviye olarak takip ettiğimiz 7.30’u test eden Dolar/TL’de bu seviye üzerinde kalındığı sürece, kısa vadede TL üzerinde baskı sürebilir. Olası yukarı hareketlerde 7.50-7.55 bölgesi ilk direnç olarak izlenmelidir. 7.30 altında kapanışlar ise TL lehine hareketleri destekleyecektir. Bu hafta içeride enflasyon ve PMI verileri ile hazine nakit dengesi izlenecek” diye belirtiliyor.

Altın yükselişte zorlanıyor

Hisseler tahvil fırtınasını atlatabilir

Borsada güçlü yükseliş sonrası yatay açılış

Bitcoin 50 bin doları test etti

Kurlarda sert düşüş sonrası yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)