E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 7.31 TL'nin altını gördü---

Dolar 7.31 TL'nin altını gördü

Dolar 7.31 TL'nin altını gördü
19 Ağustos 2020 - 10:58 borsagundem.com

Yurt içinde yarınki Merkez Bankası faiz kararını bekleyen piyasalarda dolar/TL 7,31'in altını görürken euro/TL ise 8,73'ten alıcı buluyor.

Küresel piyasalar, ABD borsalarında gelen rekorların ardından yeni güne de yükselişle başlarken, aynı zamanda bugün açıklanacak Fed tutanaklarını takip ediyorlar.

Dolar/TL 7,31'in altını gördü

Yurt içi piyasalar ise yarınki MB faiz kararına odaklanırken dolar/TL 7,31'in altını gördü. Euro/TL ise 8,72'den el değiştirdi. 

16.25 itibarıyla dolar/TL 7,3145, euro/TL 8,7354 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kayıplarını geri almakta zorlandı

Dolar, önceki gün ekonomik iyileşmeye dair belirsizliklerin ve ABD mali canlandırma paketinin etkisiyle 27 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından dünkü kayıplarını toparlamakta zorlandı. Dolar Fed'in canlandırma programının etkisiyle gecelik işlemlerde başlıca para birimleri karşısında yeni en düşük seviyelerini görürken, ABD borsaları rekor seviyelere yükseldi. Dolar endeksi 92.179 seviyesinde seyretti.

Euro, Mayıs 2018'den beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından 1.194 dolar seviyelerinde dalgalı seyrediyor.

Kriz dönemlerinde güvenli liman para birimi olmasına rağmen dolar, Fed'in pandemi döneminde likidite sağlamak için finansal piyasalara müdahele etmesinin ardından düşmeye başladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin dün Demokratların koronavirüs yardım
paketi için teklif ettikleri tutarı düşürmeye istekli olduğunu açıklamasına rağmen canlandırma
paketine dair anlaşma imzalanıp imzalanmayacağı hala belirsizliğini koruyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kasım'da posta yoluyla oy kullanılmasının sorunlara yol
açabileceğini söyleyerek seçimin tekrarlanmak durumunda kalabileceğini açıklaması da doların üzerinde baskı yarattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gurebetci19 Ağustos 2020 17:00

    Yuzde 600 cikmis anlayna.

  • ...19 Ağustos 2020 15:01

     : ) ABD den hiç bişe ithal etmeden, kendimiz hala üretemiyoruz.. neden ? abd nin teknolojısını alıyoruz, dunyanın teknolojısını mecbur alıyoruz.. kendimiz neden üretmiyoruz=? üretemiyoruz ? usd ye ihtiyaç. beceriksiz yönetimden kaynaklanıyor. Memleket üretse, TL den üretse, tl maaş alan bizlerde TL kullanıyoruz... herşeyi yurtdışından alıp, bizlere satan hukumet politikası var... TL kazanıyoruz atık bişede alamıyoruz.. sorun yonetımde. hayvan bile ithal hammadeli yem yiyor.. sütüde usd ye göre masrafı artıyor... yazık bu ulkeye ... biz otomobil alıyoruz, parçalar yada oto usd den ulkemıze giriyor.  telefon alıyoruz dıaşrdan ithal hammadde gelıyor montaj olsada malıyet yuksek. devlet bunlara çözum bulmadan usd asla düşmez

  • AhmetK19 Ağustos 2020 17:30

    Artiz, kullandıgın telefon ne malı,yerlısı yok mu. Gıydıgın spor kıyafetler ne malı,yerlısı yok mu.chip vs dısında bu ulkenın hemen hemen uretmedıgı hıcbırsey yok.hayvan da ithal edılmedı bu sene ve hayvan sayısı artısını bir arastır.hersey de hukumete laf etmeye calısacagına,yerlı urun kullanımına cevrenı tesvık etmeye calıs.

  • vatandaş19 Ağustos 2020 14:29

    reisimiz bakışıyla düşürür doları korkmayın :)

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ağustos 2020 11:54

    nasıl olsa hükümet faiz artırımına karşı yarın dananın kuyruuğu kopar yakın zamanda da dolar 8 TL euro da 10 TL olur o zamanda sert şekilde % 5-8 arasında faizi artırırlar.

  • sefer19 Ağustos 2020 11:36

    gördüğü yerden tekrar çıktı. dünyada düşen dolar bizde yükseliyor. geçmiş olsun 7 li rakamlara alışın artık.  :(