E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 7.20'nin üzerini gördü---

Dolar 7.20'nin üzerini gördü

Dolar 7.20'nin üzerini gördü
24 Şubat 2021 - 17:00 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta gerileyen döviz kurlarında bu hafta yukarı hareket sürüyor. Bugün dolar/TL son haftaların zirvesinde hareket ediyor.

Dolar/TL'de ABD tahvillerindeki yükselişlerin etkisi ve Merkez Bankası (TCMB) rezerv kayıplarına ilişkin tartışmalar takip edilirken bugün piyasadaki TL arzını azaltacak bir hamle olarak TCMB, TL cinsi zorunlu karşılıkları artırdı.

TCMB'DEN YENİ ADIM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, TL zorunlu karşılık oranlarının her vadede 200 baz puan artırıldığı belirtildi.

Dolar/TL, bugün 7,21 seviyesine kadar yükselmesinin ardından yaklaşık yüzde 1,5 oranında değerlenme ile 7,20 civarında işlem görüyor. Euro/TL ise 8,74 seviyelerinde seyrediyor.

16.55 itibarıyla dolar/TL 7,2081, euro/TL 8,7481 seviyesinden işlem gördü.

Uzmanlar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması amacıyla zorunlu karşılık oranlarını Türk lirası yükümlülükler için 200 baz puan artırdığını anımsatarak, bunun Türk lirasının maliyetini artıracağını kaydetti.

Ağbal’dan TİM'e ziyaret

Dolar endeksinde kritik sınır!

Borsada satış baskısı ve negatif seyir

Merkez'den 15 milyon dolar ve üstü krediler için düzenleme

Erdoğan: Döviz rezervleri kurdaki dalgalanmayı önlemek için kullanıldı

Merkez Bankası'ndan TL için zorunlu karşılık hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd24 Şubat 2021 22:49

    PAS GEÇERSE,N  UÇAK ÇIKILIR. AYAKLARIN YERE BASSIN. 

  • Güçlü TL24 Şubat 2021 19:26

    Faizler acil %40 bandina oturmali. 2 aydir Mb PPK da pas gecti boşa kaybedilen tam 2 ay oldu.Mart PPK sinda minimum %25 seviyesine getirelecegine inaniyorum.Piyasalar rahat bir nefes alacaktir.Aksi takdirde dolar ince ince 8 i devirip 9 lara merhaba diyecektir.Banka hisselerindeki katliamin sebebi Faiz artisi 2 aydir gelmemesidir diye dusunuyorum. % 40 Faiz rahat nefes demek hepimiz icin .Güclu buyuyen hedeflerine hizla ilerleyen TL.

  • Okie Dokie24 Şubat 2021 17:19

    Acil faiz artışı. Acilll. İlla doların 8TL olmasını bekleme TCMB.