E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 6 haftanın en yükseğine yaklaştı---

Dolar 6 haftanın en yükseğine yaklaştı

Dolar 6 haftanın en yükseğine yaklaştı
27 Kasım 2019 - 09:11 borsagundem.com

Dolar ABD Başkanı Trump'ın Çin ile olası bir ticaret anlaşmasına ilişkin olumlu açıklamalarının ardından altı haftanın en yüksek seviyesine tırmandı

Dolar saat 17:33 itibariyle 5.7761 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7499 lira, en yüksek 5.7821 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3511 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0996 seviyesinde. Gram altın 270.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.20 seviyesinde.

Dolar ABD ile Çin'in birinci aşama ticaret anlaşmasına yaklaştığına dair sinyallerin etkisiyle altı haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Önemli piyasa paralarının çoğunda işlemler Perşembe günkü Şükran Günü tatili nedeniyle cansız seyretti.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ticaret konusunda yaptığı Salı günkü açıklamalarının ardından çoğu G – 10 parası karşısında değer kazandı. Trump Çin ile kısmi ticaret anlaşmasının tamamlanmaya yakın olduğunu söyledi.

ABD Hazine tahvilleri ve yen güvenli varlık talebindeki düşüşün etkisiyle geriledi.

Doların G – 10 paraları karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.1 yükselerek geçen yedi senasın kazancını yüzde 0.6'ya taşıdı.

Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği açıklamada “Çok önemli bir anlaşmanın son aşamasındayız.” diyen Trump, sonrasında yaptığı başka bir açıklamada ABD için daha iyi şartlar sağlamak için ticaret anlaşmasını beklettiğini söyledi.

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan tırmanarak yüzde 1.75 oldu. Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 yükselişle 109.11'den işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)