E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 5 lira seviyesine geriler mi---

Dolar 5 lira seviyesine geriler mi

Dolar 5 lira seviyesine geriler mi
23 Kasım 2018 - 16:09 borsagundem.com

Nomura Stratejisti Henrik Gullberg, Türk Lirası'nın son haftalardaki olumlu performansının kısa vadede sürdürülebilir olduğunu söyledi

Nomura Stratejisti Henrik Gullberg Dolar/TL 'nin önümüzdeki birkaç haftada 5 seviyelerine doğru inebileceğini söyledi.

Lira'nın iyi performans göstermesinin nedenlerinden birinin enflasyonun önümüzdeki aylarda ineceği beklentisi olduğunu belirten Gullberg "Enflasyonun biraz daha düştüğünü görmemiz gerekir, buradaki iyileşme TL'de belirleyici olacaktır." diye konuştu.

TCMB'nin iletişim politikasının oldukça açık olduğunu belirten Gullberg "Sıkı para politikası uyguluyor, bu yüzden TL'nin değer kazanması için alan var." ifadelerini kullandı.

GELİŞEN PİYASA BEKLENTİSİ

Gelişen piyasa para birimleri için gelecek sene daha iyi bir yıl olabileceğini belirten Gullberg "Çünkü ABD ekonomisinde yavaşlama işaretleri görüyoruz, enflasyon beklentilerinin düşüşe geçtiğini görüyoruz. Bu da Fed'in iletişim politikasına yansıyor, daha nötr konuşuyorlar, bu durum gelişen ülkeler için olumlu olacaktır" değerlendirmesini yaptı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys ise dün Bloomberg HT'ye "Dolar/TL bu haftayı 5.28'in altında kapatırsa daha fazla düşüş görülebilir" öngörüsünü paylaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı24 Kasım 2018 01:09

    Etiler semtindeki bir daire ile XYZ semtindeki daire aynı fiyatta değil. Kalite, oturmuşluk, güven vs etkili. Paralar da aynı, şu an Economist Big Mac endeksine göre en değerli paralar İsviçre Frangı, İsveç Kronu, ABD doları, Norveç Kronu öte yandan alım gücü en düşük paralar Rus Rublesi, Mısır Poundu, Ukrayna Parası. Şu sıralar Türk Lirası da listenin alt taraflarında. Kalite ve güven gelir ise paramız değerlenir. Her alanda kaliteyi artırmanın yolu standartları geliştirmek, yenilik ve rekabete ortam sağlamak ve uymak, uymayanları da uyarmak ve gerekirse ıslah etmek ve gerekirse sistem dışına almak ile olur.

  • Burhan23 Kasım 2018 21:33

    Bu soruya karşıtım,,,hayır gelmez.

  • VATANDAŞ23 Kasım 2018 20:07

    he bekleyin gelecek milleti gazlayıp elindeki üç beş doları bozdurup mahvettiniz  şimdide düşecekmiş kim inanır sadece KADİR

  • borsacı23 Kasım 2018 16:18

    faizler %25 seviyelerinde, dahada mı iyileşmesin... faizler bir insin bakalım neler olacak?