E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizDolar 3.76 TL'yi aşar mı?---

Dolar 3.76 TL'yi aşar mı?

Dolar 3.76 TL'yi aşar mı?
10 Ocak 2017 - 09:17 borsagundem.com

Dolarda 3.6572 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Hareketlerin devamında 3.7375 ve 3.7625 direnç seviyeleri takip edilebilir

Önceki hafta açıklanan ABD istihdam rakamları yeni haftada da etkisini sürdürmeye devam ederken yurtiçi piyasalarda anayasa değişikliğine dair gelişmeler döviz kurlarındaki hareketliliğin artmasında etkili oldu. Dün akşam saatlerinde FED üyelerinin açıklamaları takip edildi. Boston Fed Başkanı Rosengren, kademeli ancak bir nebze düzenli faiz artışının garanti olduğunu ve FED’ in faiz artışına gitmezse ABD’deki faiz oranlarının enflasyon riski doğuracağına vurgu yaptı. Bu hafta FED bölgesel başkanlarının ve başkan Yellen’ın açıklamalarının piyasaların yönü açısından önemli olacağını da hatırlatalım. Piyasalarda hareketlilik devam ederken TL dolara karşı günlük bazda %2,30, Euro’ya karşı ise %2,60 değer kaybetti. Gram altın ise, 142,00 seviyesini test ederek rekor tazeledi. Dün TBMM’de başlayan
Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde ilk oy verme turu tamamlandı ve teklifin maddelerinin görüşülmesi 338 oyla kabul edildi. Yaklaşık iki hafta sürmesi beklenen görüşmelerin yapılacağı süre boyunca TL varlıklarında hareketlilik devam edebilir. Dolar endeksindeki yükselişin baskıladığı ons altın ise 1185 seviyesinden işlemlerini sürdürüyor. İngiltere Başbakanı May’in hafta sonu yaptığı açıklamasında AB’den çıkma konusundaki kararlı söylemleri sterlini dolar karşısında % 1’e yakın kayba uğratırken Avrupa’dan gelen olumlu veri akışı ile Euro dolar karşısında %0,36 prim kazandı.
Küresel borsa endekslerinde ise, ağırlıklı olarak negatif fiyatlamalar hakimdi. Petrol fiyatlarında görülen geri çekilme DAX endeksine negatif yansırken endekste günlük kayıp % 0,30 seviyesinde gerçekleşti. Hafif alıcılı seyreden İngiliz borsa endeksi ise, %0,37 primlendi. ABD endekslerinde ise hafif değer kayıpları gözlendi. Dış piyasalardan pozitif ayrışan BİST-100 endeksi ise, dünü % 0,37 primle tamamladı.
Petrol tarafında ise, gündemdeki yerini koruyan üretimi kısma konusuna dair gelişmeler ön planda kalmaya devam ediyor. Bugün açıklanacak API stoklarının yanında 13 Ocak’ta yapılacak OPEC dışı ülkelerin arzı ne kadar kısacağının görüşüleceği toplantıda alınacak karar petrol piyasası açısından kritik önem taşıyor. Yeni günde ham petrol 52 seviyesinden işlem görürken brent petrol 55 seviyelerinden işlemlerini sürdürüyor.

USDTRY ANALİZİ

Önceki hafta açıklanan ABD istihdam rakamlarının görünümü doları desteklemeye devam ediyor. TL varlıklarındaki hareketlilik kurdaki oynaklığın da artmasında etkili oluyor. Bu hafta FED bölgesel başkanları ve FED Başkanı Yellen’ın açıklamaları kur tarafında takip edilecek önemli gelişmeler olarak öne çıkıyor. Ayrıca bugün açıklanacak ABD İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verisi yakından izlenecektir. Teknik görünümde ise yükseliş kanalı içinde olan USDTRY paritesinde 3.6975-3.6572 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Hareketlerin devamında 3.7375 ve 3.7625 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURTRY ANALİZİ

TL varlıklarındaki zayıf görünüm ve Euro Bölgesi’nde açıklanan olumlu veri akışı kurda yükselişleri destekleyen önemli neden olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye ve Avrupa’da takip edilecek verinin bulunmadığı yeni günde teknik fiyatlamalar ön plana çıkabilir. Teknik görünümde ise yükseliş eğiliminin sürdüğü EURTRY paritesinde 3.9010-3.8540 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Hareketlerin devamında 3.9470 ve 3.9755 direnç seviyeleri takip edilebilir.

EURUSD ANALİZİ

Dün Avrupa’da açıklanan olumlu verilerin etkisiyle paritede tepki alımları gözlense de güçlü doların etkisiyle yükseliş denemelerinin sınırlı kaldığını gözlemledik. Bugün Avrupa’da takip edilecek bir veri akışı bulunmuyor. ABD’de ise, İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verisi takip edilecektir. Teknik açıdan bakacak olursak yatay hareketin hakim olduğu EURUSD paritesinde 1.0580-1.0555 destek seviyeleri üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi başlayabilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 1.0625 ve 1.0655 direnç seviyeleri takip edilebilir.

USDJPY ANALİZİ

Dolardaki güçlenmeyle birlikte yükselişe geçen paritenin 118.65 seviyesini aşamayarak aşağı yönlü eğilim gerçekleştirdiğini görmekteyiz. Doların güçlü görünümü paritedeki geri çekilmelerin sınırlı kalmasına neden oluyor diyebiliriz. Dün tatil nedeniyle kapalı olan Japonya piyasalarının yeniden işleme açılması artan hacimle birlikte volatilitenin de artmasında etkili olabilir. Bugün ABD’de açıklanacak İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verisi yakından izlenecektir. Teknik görünümde ise yatay hareketine devam eden USDJPY paritesinde 115.30-114.90 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi başlayabilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 115.85 ve 116.45 direnç seviyeleri takip edilebilir.

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Başkanı Theresa May’in AB’den çıkma konusundaki kararlı açıklamaları ve dolardaki güçlü görünüm paritede sert kayıpların gerçekleşmesine neden oldu. Bugün İngiltere’de takip edilecek bir veri akışı bulunmuyor. Ancak ABD’de açıklanacak İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verisi yakından izlenecektir. Teknik görünümde ise düşüş kanalı içinde olan GBPUSD paritesinde 1.2180-1.2235 direnç bölgesi altında kalındığı sürece geri çekilmeler devam edebilir. Hareketlerin devamında 1.2130 ve 1.2090 destek seviyeleri takip edilebilir.

ALTIN ANALİZİ

Dolar endeksindeki yükseliş sarı metaldeki yükseliş isteğini sınırlayan önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Bu hafta FED üyeleri ve FED Başkanı Yellen’ın açıklamaları sarı metale yön verebilecek önemli gelişmeler olarak izlenebilir. Bugün ise, ABD’de İş İmkanları ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) verisi takip edilecektir. Teknik görünümde ise kısa vade de yükseliş kanalı içinde olan altın fiyatlarında 1179.3-1174.0 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü hareketler devam edebilir. Hareketlerin devamında 1187.5 ve 1193.1 direnç seviyeleri takip edilebilir.

HAM PETROL ANALİZİ

Üretimi kısma konusunda anlaşmaya varılmasının ardından yaşanan yükselişin hız kestiğini görüyoruz. OPEC ve OPEC dışı ülkelerin 13 Ocak tarihinde gerçekleştirecekleri toplantıda alınacak kararlar petrol fiyatlarının yönünde etkili olabilir. Bu akşam açıklanacak API stokları da yakından izlenecektir. Teknik görünümde ise yatay hareketine devam eden Ham petrol fiyatlarında 51.6-51.1 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 52.4 ve 53.2 direnç seviyeleri takip edilebilir.

BRENT PETROL ANALİZİ

Önemli direnç seviyelerinin aşılamamasıyla yatay hareketlilik gösteren brent petrolde bugün açıklanacak API stokları önemli olacak. Teknik görünümde ise yatay bant hareketi gerçekleştiren Brent petrol fiyatlarında 54.6-53.2 destek seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğilimi görülebilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 55.5 ve 56.3 direnç seviyeleri takip edilebilir.

DAX ANALİZİ

Petrol fiyatlarındaki geri çekilmenin etkisiyle endeksin yükselişte hız kestiğini görüyoruz. Veri akışının bulunmadığı yeni günde petrol fiyatlarındaki görünüm ve teknik seviyeler ön plana çıkabilir. Teknik görünümde ise yatay hareketine devam eden DAX endeksinde 11538-11508 destek bölgesi üzerinde kalındığı sürece yükselişler eğilimi başlayabilir. Yukarı yönlü hareketlerin devamında 11583 ve 11630 direnç seviyeleri takip edilebilir. 

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)