E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizDolar 1.95'te dengelendi---

Dolar 1.95'te dengelendi

Dolar 1.95'te dengelendi
08 Temmuz 2013 - 11:16 borsagundem.com

Tarihi zirvesine çıkan dolara Merkez Bankası'nın döviz satım ihaleleriyle müdahalede bulunması sonrası dolar 1.95 TL seviyelerinde dengelendi

Güne alıcılı başlayarak bankalararası piyasada tarihinin en yüksek seviyesini gören dolar/TL'ye Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sözlü ve döviz satım ihalesi ile müdahale etti.
Dolar/TL, bankalararası piyasada tarihinin en yüksek seviyesi olan 1,9739'u gördükten sonra, TCMB'nin "ek ve güçlü parasal sıkılaştırma" açıklaması ve 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesi açmasının ardından düşüşe geçerek 1,9508'e geriledi.
TCMB'den yapılan açıklamada Başkan Erdem Başçı, bugünden itibaren güçlü bir ek parasal sıkılaştırma uygulamasına başlanacağını ve parasal sıkılaştırmanın güçlü, etkili ve geçici olmasının esas olduğunu belirtti. Uygulamanın süresinin döviz piyasasındaki gelişmelere bağlı olarak belirleneceği ifade edilen açıklamanın ardından miktar bazlı repo ihalesinin açılmaması ve 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesinin açılmasıyla döviz piyasasında güçlü ateşin şimdilik söndüğü görülüyor.
Analistler, küresel piyasalarda dolara olan talebin devam etmesi durumunda Merkez Bankası'nın müdahalelerinin yeterli olmayabileceğini belirterek, gelişmekte olan ülkelerdeki sermaye giriş ve çıkışlarının genel yön üzerinde belirleyici olmaya devam edeceğini kaydediyor.
Bu dakikalarda 1,95 sınırında dengelenen dolar/TL, aylık bazda yüzde 3,94, yılbaşından bu yana ise yüzde 9,46 oranında yükseliş kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaşın biri08 Temmuz 2013 12:14

    Ne olursa olsun, rüzgar tersine dönmüştür.Gerek sıcak paranın anavatanına dönmesi gerekse T.C. deki demoktratik eksikliklere bu daha başlangıç diye tepki gösteren ve Türkiyeyi Ortodoğuda görmekten rahatsız kültür seviyesi yüksek kesimin bitmek bilmeyen direnişleri nedeniyle işler tekrar yoluna girmez.Merkez bankası ucuz dolar satarak sadece yabancı yatırımcının Türkiyedeki karlarını rahatca yurtdışına çıkarmaya yardımcı olur.Faiz oranı yükselmedikçe bu iş çözülmeyecek gibi duruyor AMMMMAAA acaba faizde yükselse dururmu????

  • Byk08 Temmuz 2013 11:56

    Kaçıncı 250 milyon dolarlık ihale açtı... Doların ateşi sönmez.