E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDolandırıcılar, Youtube’da Ripple yatırımcılarını hedefliyor---

Dolandırıcılar, Youtube’da Ripple yatırımcılarını hedefliyor

Dolandırıcılar, Youtube’da Ripple yatırımcılarını hedefliyor
17 Kasım 2019 - 14:45 borsagundem.com

Kripto para dolandırıcıları, video paylaşım platformu Youtube'a dadandı. Dolandırıcılar, son zamanlarda Ripple CEO'sunu taklit eden sahte kanallarla Ripple yatırımcılarını hedefliyor.

Genellikle oyun odaklı videolar yayınlayan ve 360,000 aboneye sahip MarcoStyle Youtube kanalı, birkaç hafta önce hack’lendi. Kanalın sahibi 24 yaşındaki Marco, birkaç yıldır geliştirdiği kanalını aniden kaybetti.

Forbes’un aktardığına göre Marco, kanalına reklam vermek isteyen bir e-postaya cevap verirken tıklaması için yönlendirilen bir bağlantıya tıkladığında bilgisayarına bir yükleyici yerleşti. Hemen olayın farkına varan Marco bilgisayarının fişini çekti, yeni bir Windows kurdu ve tüm giriş bilgilerini değiştirdi ancak bu kadar hızlı davranması bile yeterli olmadı.

Bilgisayar korsanı, Marco’nun bilgisayarına sızarak iki faktörlü kimlik doğrulamasını geçip Google hesabına girdi ve Youtube hesabını Gmail’inden çıkardı. Marco ayrıca Twitch hesabını da kaybetti fakat buranın kontrolünü hızlı bir şekilde eline alabildi.

Kanalını kaybeden yayıncı, YouTube ile tamasa geçti. Diğer yandan bilgisayar korsanı hala hareket halindeydi.

Marco’nun tüm videoları silindi ve kanalın ismi Ripple’ın CEO’sunun adı ve resmi ile “Brad Garlinghouse” olarak değiştirildi. Kanal onaylanmış görünüyordu.

Aradan 5 gün geçmesine rağmen Youtube korsanın kanala erişimini hala kesmedi ve 7 Kasım’da hacker, izleyicileri dolandırmak için bir canlı yayın başlattı. Yayın tamamlandığında izleyicinin Ripple cüzdanına 15,000 dolarlık XRP gönderilmişti. Daha derin bir incelemede Brad Garlinghouse adını kullanan birçok Youtube kanalı olduğu sonucuna ulaşıldı.

Youtube aksiyon almakta gecikirken Marco, mağduriyetini diğer Youtuber’larla paylaştı. Sonunda Youtube Küresel Oyun Başkanı Ryan “Fwiz” Wyatt’ın dikkatini çekmeyi başardı ve 11 gün sonra kanalının kontrolünü tekrar ele aldı. Marco’nun daha küçük bir kanalı olsaydı veya sosyal medyada sesini duyurmakta başarısız olsaydı sürecin ne kadar süreceği belli değil.

Kasım ayı başlarında gerçekleşen bir başka Youtube dolandırıcılığında ise Litecoin Vakfı’nı taklit eden bir kanal oluşturan dolandırıcılar, Litecoin kurucusu Charlie Lee’nin videosuyla yaptıkları canlı yayında yatırımcıları çekmek için sahte hediye kampanyası düzenleyerek 120,000 dolarlık 2000 LTC çalmıştı. (UzmanCoin)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)