E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDolandırıcı foreks şirketi sinema salonlarında---

Dolandırıcı foreks şirketi sinema salonlarında

Dolandırıcı foreks şirketi sinema salonlarında
24 Ocak 2018 - 21:50 borsagundem.com

SPK tarafından bir çok kez yasaklanan şirketin sinema salonlarına reklam verdiği ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) defalarca yasak getirdiği dolandırıcı KlasFX'in reklamları, sinema salonlarında dönüyor.

Geçtiğimiz yıl foreks işlemlerine getirilen düzenlemeler sonrası, izinsiz işlemlerine devam eden kurum ve internet siteleri hakkında bir bir işlem yapan SPK, söz konusu şirkete ait internet siteleri hakkında daha önce hukuki işlem başlatmış ve yatırımcıların korunması amacıyla bu sitelere bir çok kez erişim engeli getirilmesini sağlamıştı.

SPK'nın mücadelesine rağmen, yatırımcıları kısa sürede yüksek getiri vaadiyle kandırarak birikimlerini elinden alan bu gibi yasadışı foreks şirketlerine ait reklamların sinema salonlarında yayınlandığının ortaya çıkması, "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

REKLAMLARIN DURDURULMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATILMIŞTI

Kurul, KlasFX ve benzer faaliyetlerde bulunan şirketlerin reklamlarının durdurulması için gerekli yasal işlemleri başlatmıştı. SPK'nın, söz konusu sitelere erişim engeli getiren ilgili bülteninde reklam mecralarının kullanımına ilişkin; "Suç duyuruları bölümünde yer alan ve hakkında suç duyurusunda bulunulan internet sitelerinin içerik sağlayıcılarının; reklam panoları, radyo programları, sinema salonları, internet ve diğer tüm mecralarda yaptıkları reklamlar ile bundan sonraki dönemlerde yapabilecekleri reklamların durdurulması amacıyla 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 100 üncü maddesinin birinci fıkrası çerçevesinde Cumhuriyet Savcılığı nezdinde gerekli yasal girişimlerin yapılmasına ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 61 inci maddesinin ikinci fıkrası ile 62 inci maddesinin birinci fıkrası ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’nin 5 ve 7’inci maddesi hükümleri başta olmak üzere, reklamlara ilişkin mevzuat hükümleri kapsamında konunun değerlendirilmesi amacıyla, gerekli tedbir ve yaptırımların uygulanabilmesine ilişkin keyfiyet makamlarında olmak üzere, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bildirimde bulunulmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.

SPK'dan izinsiz foreks sitelerine erişim engeli

SPK, o internet siteleri hakkında harekete geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)