E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDogecoin tartışmaları Ethereum’u gölgeledi---

Dogecoin tartışmaları Ethereum’u gölgeledi

Dogecoin tartışmaları Ethereum’u gölgeledi
11 Mayıs 2021 - 12:04 borsagundem.com

Ethereum fiyatı 4.000 doların üzerine çıktı, ancak Dogecoin yükselişleri ve tartışmaları nedeniyle gölgede kaldı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ethereum blok zincirindeki eter fiyatları, kriptodaki ağırlıklı olarak Dogecoin gibi daha spekülatif varlıklar etrafındaki coşkuyu merkezlediğinden, yukarı ve sessizce yeni zirveler oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta yükselişi % 16,22yi buldu.

Bununla birlikte, birçok blok zinciri meraklısı için Ether'in yükselişi, Bitcoin'in arkasındaki gezegendeki dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin artan önemi tarafından yönlendirilen önemli bir gelişmedir.

Son kontrolde Ether, CoinDesk'te Pazartesi günü % 5,7 artışla 4,140,95 dolardan el değiştiriyordu ve bu tırmanış, yılbaşından bugüne kadar olan kazancını yaklaşık % 460'a çıkardı. Ethereum fiyatları Pazartesi günü tüm zamanların en yüksek seviyesi 4,213,46 dolardan işlem gördü.

Karşılaştırıldığında, Bitcoin günde 57.444,65 dolarda sabit kaldı ve 2021'de şu ana kadar % 97'den fazla artış gösterdi.

Yatırımcıların dijital varlık ve yükselişi hakkında bilmesi gerekenler:

Eter nedir?

Ether, 2015 yılında Vitarik Buterin, Charles Hoskinson ve Gavin Wood gibi bir ekip tarafından piyasaya sürülen ve yazılım geliştiricilerin ağının üzerine ısmarlama programlar yazabildikleri kolaylığıyla tanınan bir madeni paradır. Bazen bu uygulamalara akıllı sözleşmeler denir.

Ethereum, merkezi olmayan (yani, hiç kimse tarafından kontrol edilmeyen) dijital bir varlık olduğu ve işlemleri değişmeden kaydeden blockchain olarak bilinen dağıtılmış defter teknolojisini kullandığı için Bitcoin'e benzer. Blockchain ağı, bir dijital madencilik topluluğu tarafından desteklenmektedir.

Madenciler, Bitcoin ve Ether gibi blok zincirlerinde rekor tutuculardır ve çabaları için madeni paralarla ödüllendirilirler.

Ether nasıl kullanılır?

Bitcoin'in en büyük satış noktası, meraklıları tarafından bir değer deposu ve daha az ölçüde bir para birimi olarak iddiası olmuştur, ancak Ethereum'un ağı, birçok kişi tarafından, bir dizi uygulamanın temel alınabileceği güçlü, açık kaynaklı, merkezi olmayan bir omurga olarak görülüyor.

Ethereum blok zincirinde desteklenen yeni dijital kripto pazarının diğer köşeleri, fungible token'lar veya NFT'ler için artan iştahla kısmen desteklenmiştir.

Bununla birlikte, momentum, çoğunlukla Ethereum ağında desteklenen merkezi olmayan finans veya DeFi adı verilen projeler etrafında kuruluyor.

DeFi, kripto varlıklarını aracı olmadan ödünç almayı, ödünç vermeyi ve ticaretini kolaylaştırabilen uygulamalar ve hizmetlerdir. Geleneksel finans piyasaları için olası bir tehdit olarak veya Wall Street'te alış, satış ve borç vermeyi geliştirmek için daha kolay kullanılabilecek bir uygulama olarak görülüyor.

St. Louis Federal Rezerv Bankası'nın web sitesinde kısa süre önce yayınlanan bir araştırma raporu , DeFi'nin güvenlikle ilgili bazı sorunları olduğunu, ancak ele alınırsa finans sektörünü sarsabileceğini söyledi.

Dağıtık defter teknolojileri ve fintech profesörü Fabian Schär, "Ancak, bu sorunlar çözülebilirse, DeFi finans endüstrisinde bir paradigma değişikliğine yol açabilir ve potansiyel olarak daha sağlam, açık ve şeffaf bir finansal altyapıya katkıda bulunabilir," diye yazdı.

ThinkMarkets'te pazar analisti olan Fawad Razaqzada Pazartesi günkü bir notta, "Kurumların neden teknoloji konusunda heyecanlandığına şaşmamak gerek," diye yazdı ve şöyle devam ett: "ETH, blok zincirini yalnızca ödemeler için değil, aynı zamanda birçok gerçek dünya uygulamasına sahip olabilen bilgisayar kodunu depolamak için de kullanıyor" diye yazdı.

Ether'in öne çıkması

 Avrupa Birliği üye devletlerine ait bir borç veren olan Avrupa Yatırım Bankası, geçen hafta Ethereum ağında 120 milyon dolar değerinde iki yıllık tahvil ihraç etti ve böylesine büyük ölçekli bir ihraç için bir ilk oldu.

Görünüm nedir?

DeVere Group'un CEO'su ve kurucusu Nigel Green, Ether'in bugün 5.000 dolarda olacağını tahmin etmişti. Şimdiye kadarki tahmini biraz yanlış ama yön olarak çoğunlukla haklıydı.

Ethereum fiyatlarının buradan nereye gittiğini söylemek zor, ancak bazıları momentumun daha yeni başladığına dair spekülasyonlar yapıyor.

AvaTrade'de baş piyasa analisti Naeem Aslam günlük bir notta, "İyi olan şey, Ethereum'a para akmaya devam ederken, bu ralli için hala sadece bir başlangıç olması," diye yazdı ve ekledi: "Aslında, tüccarların ve yatırımcıların aslında Bitcoin'deki küçük pozisyonları tasfiye ettiğine ve bu parayı Ethereum'a koyduğuna dair güçlü kanıtlar var çünkü bu madalyonun hala büyük ölçüde değerinin düşük olduğuna inandılar" dedi.

Bu yıl % 10.000'in üzerinde artış gösteren son derece spekülatif Dogecoin, son zamanlarda kripto dünyasında dikkatlerin çoğunu çekti. Bununla birlikte, blok zincirindeki birçok yatırımcı, Ether'i Dogecoin'den daha fazla faydaya sahip daha ciddi bir dijital varlık olarak görüyor.

Dogecoin’i yükselten 4 sebep

 

3400 doları bilen uzman şimdi 'Ethereum 10 bin olacak' diyor

 

Ethereum sakin ve derinden yükselmeye devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • The Coin11 Mayıs 2021 14:06

    Ajdaryumdan başka coin tanımam

  • 🤔11 Mayıs 2021 15:40

    Abi yeni çıktı fak fuk koin fakir fukara koini diyorlar.

  • Dogi11 Mayıs 2021 12:29

    Bi tane zibidi doge diyor zıplıyor şaka yaptım diyor iniyor iğrenç paragöz davranışlar daha garibi millet de kek gibi atlıyor doge ne la gelin sokakda bir sirü var alın bakarsınjz.