E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Dogecoin almak kumar oynamaya benziyor'---

'Dogecoin almak kumar oynamaya benziyor'

'Dogecoin almak kumar oynamaya benziyor'
05 Temmuz 2021 - 14:35 borsagundem.com

MicroStrategy CEO'su Michael Saylor, DOGE yatırımı yapmayı Las Vegas'ta kumar oynamaya benzetti.

Bitcoin (BTC) para birimine en yüksek kurumsal desteği veren isimlerin başında gelen MicroStrategy şirketinin CEO'su Michael Saylor, Dogecoin (DOGE) satın almayı kumar oynamaya benzetti.

3 Temmuz tarihinde, NorthmanTrader'dan Sven Henrich ile birlikte yaptığı piyasa değerlendirmesinde Saylor, Las Vegas'ta rulet oynamak ile Dogecoin yatırımı yapmayı aynı kefeye koydu.

İnternet şakası şeklinde ortaya çıkan Dogecoin gibi kripto para birimlerinin kumarla eşdeğer tutan Saylor, "kişileri yoksullaştırmadığı sürece, kumar oynamanın etik dışı olmadığına inandığını" sözlerine ekledi. CEO, şöyle açıkladı:

Yetişkinlere ne yapıp ne yapamayacaklarını söylemek bize düşmez. Spor müsabakalarının sonuçlarına bahis yapmak, Vegas'ta kumar oynamak veya 'meme' temalı kripto para üzerine para yatırmak isteyebilirler… Risk alabileceğiniz tutarı aşmadığınız sürece, ailenizi yoksullaştırmazsınız.

Bitcoin destekçisi CEO, gelecek vadeden girişimlere yatırım yapmakla, kullanım senaryoları üzerine kripto para birimlerini satın almanın benzer riskler taşıdığının da altını çizdi.

MicroStrategy CEO'su ayrıca, Bitcoin'in geçtiğimiz on yılda hisse senetlerine kıyasla 10 kat, altına kıyasla ise 100 kat daha iyi performans gösterdiğini vurgulamış, "istikrarlı bir durgunluktansa, dalgalanmayı ve canlılığı tercih ederim" diye özetlemişti.

Düzenlemeler açısından halihazırda süren belirsizliğin tüm kripto para piyasası için ortak sorun olduğunu söyleyen Saylor, "belirsizlik ortadan kalktığında piyasanın daha fazla büyüyeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Merkeziyetsiz borsa (DEX) ve merkeziyetsiz uygulamaların (DApp) "çok iddialı" olduğunu açıklayan CEO, bu protokollerin en fazla düzenleyici riski barındırdıklarını düşünüyor:

Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri sunan borsalardan memnun olmayan düzenleyiciler, vadeli işlemleri sunan DeFi borsalarından hazzetmeyecektir.

Son olarak Saylor, Tether (USDT) gibi merkeziyetsiz stablecoin seçeneklerin merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) için "doğrudan bir tehdit" oluşturduğunu ve bu nedenle de düzenleyicilerin yoğun incelemelerinden uzak duramayacaklarını savundu.

Bitcoin için kritik tarih açıklandı

Ethereum’da büyük hareket hazırlığı

Ethereum, Bitcoin'i solladı !

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)