E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan, kitap yayıncılığında tek başına devam edecek ---

Doğan, kitap yayıncılığında tek başına devam edecek

Doğan, kitap yayıncılığında tek başına devam edecek
16 Şubat 2021 - 17:13 borsagundem.com

Doğan Holding, kitap yayıncılığındaki ortağı Egmont International’ın hisselerini satın aldı

Yayıncılıkta büyüme yolculuğuna tek başına devam etme kararı alan Doğan Holding, (#DOHOL) ortağı Egmont’un % 50 hisselerini satın aldı. Doğan Holding tek pay sahibi olmak üzere 16 Şubat 2021 tarihinde pay devir sözleşmesi imzaladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "Sermayesine %50 oranında iştirak ettiğimiz tamamen ödenmiş 17.550.000 TL sermayesi bulunan, Egmont International Holding A/S ("Egmont") ile müştereken kontrol ettiğimiz iştirakimiz Doğan ve Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık Ticaret A.Ş.'de ("Doğan Egmont") Egmont'un sahibi bulunduğu beheri 1 TL itibari değerdeki toplam 8.775.000 adet payı temsil eden nama yazılı pay senedinin devir alınmasına ("işlem") ve böylelikle Doğan Egmont'un, tek pay sahibi olarak, Şirket'imiz tarafından kontrol edilmesine, yapılan pazarlıklar neticesinde İşlem'e ilişkin pay devir bedelinin 11.000.000 Türk Lirası olmasına, karar verilmiştir." denildi.

Doğan Grubu, Türkiye’de uluslararası standartlarda yayıncılık yapmak üzere 25 yıl önce İskandinav yayıncılık devi Egmont International Holding A/S ile Doğan Egmont Yayıncılık ve Yapımcılık A.Ş.’yi kurdu. Doğan Egmont markasına Doğan Kitap, onlara Dex, Doğan Novus, Ceo+, Doğan Solibri ve son olarak da Doğan Akademi markaları eklendi. Yetişkin ve çocuk yayıncılığında hem ‘online’ hem de ‘offline’ yüzlerce yazarın binlerce kitabı bulunuyor.

Pay devir sözleşmesini takiben Rekabet Kurulu’na yapılacak bildirimin olumlu sonuçlanması halinde, pay devir işleminin usulüne uygun olarak tamamlanması planlanıyor. Egmont Publishing yeni adıyla Egmont Story House ile içerik paylaşımı, ortak edisyonlar ve ürün geliştirme gibi alanlarda da iş birliği sürdürülecek. Doğan Holding’ten, Egmont’un hisselerinin satın alınmasıyla ilgili yapılan açıklamada, “Türkiye ekonomisi ve yayıncılık sektörü için hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,23
En Yüksek: 13,34
En Düşük: 13,11
Değişim -0,08 %
FK: 3,65
PD / DD: 1,12
İşlem Hacmi 251.836.885
Toplam Adet: 19.037.653
Ağırlıklı Ort.: 13,23
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)