E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDoğan Holding sorusu---

Doğan Holding sorusu

Doğan Holding sorusu
27 Mart 2019 - 10:24 borsagundem.com

Yatırımcı sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler

YABANCI İLGİSİ ARTTI

SORU (1) - Doğan Holding aldım. Sürekli zararına geri sattım. Hangi hisseyi almak lazım zararı kurtarmak için anlamadım. Ben hisseyi alıyorum aylarca bekliyorum, çıkmıyor, zararına satıyorum, hemen yükseliyor. Bu nasıl bir filim? Neler dönüyor anlamıyorum…

Ali Ekber

CEVAP - Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket etmek riski düşürmek açısından doğru bir yaklaşım tarzıdır. Fakat kazanmak için tek başına uzun vadeli beklentilerle hareket etmek yeterli değildir. Ayrıca yatırımda bulunulan şirketin gelir ve kârlılık noktasında büyümesi de önemlidir. Aksi takdirde büyümeyen hatta zarar eden bir şirkete yapılacak yatırımın neticesinde uzun süre beklemekle birlikte getiri elde etmek mümkün olmayacaktır. Nihayetinde uzun vadede hissenin yönelimini belirleyen şirketin mali performansıdır. Eğer şirket küçülen bir yapıya sahipse gerçekleştirilen yatırımın neticesinde kazanç elde etmek de hayli zor olacaktır. Yatırımcıların unutmaması gereken önemli husus küçülen firmalara değil büyüyen firmalara yatırım yapılması gerektiğidir. Aksi takdirde kâra değil zarara ortak olunur ki bunun neticesinde de getiri elde etmek mümkün olamayacaktır. Doğan Holding için de aynı bakış açısıyla hareket etmek gerekiyor. Uzun yıllar zarar eden Doğan Holding, 2018 faaliyet döneminde kâra geçse de söz konusu ana gelirin yatırım faaliyet kaleminden geldiğini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu durum ilerleyen süreçte aynı kârlılığın yakalanmasına imkan vermeyeceği gibi kârın devam edip etmeyeceği de belirsizliğini sürdürecektir. Tüm bunlara rağmen hissenin fiyatı özellikle geçtiğimiz yıl yaşanan çıkışla birlikte nominal değerinin üzerine yükseldi. Fiyatın nominal değerinin üzerinde tutunması önemli. Çıkışın devam edebilmesi ise kârlılığın sürmesi ile yakından alakalı bulunuyor. Tüm bunlardan ayrı olarak hisseye yönelik yabancı ilgisinin de arttığını görebilmekteyiz. Yılın ilk günü halk açık kısmın yüzde 29,96’sı yabancı saklamasında bulunurken bu oran 12 Mart 2019 günü yüzde 37,74’e yükseldi. Yabancının artan ilgisi hissenin fiyatının nominal değerinin üzerine çıkmasında etkili oldu.   

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,73
En Yüksek: 13,82
En Düşük: 13,38
Değişim 3,39 %
FK: 3,79
PD / DD: 1,16
İşlem Hacmi 654.594.186
Toplam Adet: 47.999.542
Ağırlıklı Ort.: 13,58
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AD27 Mart 2019 17:29

    Ben bu borsaya 20 yılını verdim,ne olur yeni girmek isteyenler uzak dursun, maddiyat tan çok sağlığınız için uzak durun

  • ALAATTİN CAMGÖZ27 Mart 2019 16:08

    sen doğan grubunu bilmiyormusun.yıllarca doğholg 6 TL den borsaya girdi yıllarca on kat düşürdü hisse senedini 0,40-0,60-TL gezdi sonunda gazeteyi sattıda bir miktar hisse arttı .yine 0,60 TL gelirse süpriz olmaz.

  • Mahmut 27 Mart 2019 15:00

    Burası Türkiye hırsızlar cirit atıyor, SPK da göz yumuyor.

  • ERSAN27 Mart 2019 11:03

    CEMAS.DENEN .HİSSEDEAYNI.700. ...076.GELDI YATIRMCI İFLAS...ETDI.