E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDoğan Holding hisselerinde yükseliş devam edecek mi?---

Doğan Holding hisselerinde yükseliş devam edecek mi?

Doğan Holding hisselerinde yükseliş devam edecek mi?
17 Ekim 2019 - 11:15 borsagundem.com

Doğan holding hisselerinde son dönemdeki yüksek performansın ardından Alan Yatırım analizini güncelledi

Doğan Holding’in geçtiğimiz yıl medya varlıklarının büyük bölümünü satmasının ardından 11 Eylül 2018 tarihinde değerleme raporu yayımlayıp potansiyel faktörler ile beraber yaklaşık 1.60 hedef fiyat belirlemiştik. Mevcut verilen hedef fiyatın gerçekleşmiş olması ile birlikte ileri vadeli beklentiler ve potansiyel olası katalizler değişiklik göstermiştir. Öncelik olarak medya varlıklarının satışının ardından net nakit pozisyonunda artıya geçilmesi ile birlikte 2019 yılı içinde ilk büyük yatırım Trump Towers’ın alınması olmuştur. O dönemden beri orta vadeli yatay hareket eden şirketi hissesi, yatırım bankacılığı sektörüne adım atacakları haberinden sonra yukarı yönlü ivme kazanmış ve mevcut kataliz ile hedef fiyatımızı görmüş durumdadır. 3 Ekim 2019 tarihinde yapılmış olan analist toplantısı, Holding bazında altında halka açık ve açık olmayan şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirilmiştir. Doğan Holding bünyesinde bulunan halka açık olmayan şirketlerin tanıtımı ve halka açık olanlar konusunda herhangi bir gelişme olup olmadığı konusunda bilgilendirme maksatlı gerçekleştirilmiştir.

YATIRIM BANKACILIĞINA GEÇİŞ KARARI

20 Eylül 2019 tarihinde şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama da 150 milyon - TL başlangıç sermayesi ile D Yatırım Bankası A.Ş’nin kurulması planlanmakta olup, BDDK’ya gerekli başvuruların yapıldığı belirtilmiştir. Bu sermayenin 149,9 milyon TL ile Doğan Holding’in kurucu ortak sıfatı taşıması planlanmakta olduğu ayrıca belirtilmiştir. Toplantı içinde şirketin ilk hedef beklentileri yıllık 1 milyar TL aktif büyüklük, 60 milyon TL gelir, %50 kurumsal müşteri portföyü yönündedir. Kurulacak şirketin merkezinin Holding’in aldığı Trump Towers’ın ofis bölümüne yerleştirilmesi düşünülmektedir. Holding toplantıda özellikle bu toplanan finansmanın bildikleri tecrübeli oldukları sektörlerdeki şirketlerin finansmanında kullanabileceği ayrıca belirtilmiştir.

GENEL NOTLAR

Holding, iştiraki bulunan önemli şirketlerin performans göstergelerini yakından takip ettiklerini ve gelecek sene iştirakleri bulunan sanayi şirketlerinden daha olumlu bir performans beklediklerini belirtmişlerdir. Genel şirket politikası olarak iştiraki bulunan şirketlerde döviz bazlı gelir söz konusu ise sadece döviz bazlı borçlanmaya izin verdikleri,  yani şirketin getiri para cinsi hangi cinsten ise o miktarda şirketin borçlanmasına holding izin vermekte olduklarını analist toplantısında ayrıca belirtmişlerdir. Holding, 22 Nisan 2019 tarihinde %10’a yakın temettü dağıtımı yaptı ve toplamda 2019 yılı içinde 4,7 milyon adet hissesini geri aldı. Şirket medya varlıklarının satışından gelen nakdi halen yönetmeye devam etmektedir. İçeriği konusunda fazla bilgi verilmese de çeşitli yatırım enstrümanlarının (ofansif, defansif) kullandığı bilgisi verildi. Ayrıca ileri vadeli yatırımları ve fırsatları değerlendirmek amaçlı Holding bünyesinde yatırım komitesi kurulduğu ayrıca belirtildi.

SONUÇ

Doğan holding hisselerinde son dönemdeki yüksek performansın ardından güncellediğimiz yeni analizimizin sonuçları için tıklayınız…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 12,44
En Yüksek: 12,87
En Düşük: 12,44
Değişim -2,81 %
FK: 3,43
PD / DD: 1,05
İşlem Hacmi 239.650.990
Toplam Adet: 18.923.772
Ağırlıklı Ort.: 12,65
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sebati Simez17 Ekim 2019 11:32

    daha ne yükselecek arkadaşlar.bu hissedinin yükselmesi için bir şart var oda chp nin iktidara gelmesi .hisse senetleri daha önce 6 TL lerden uzun yıllar 0,50-0,60 TL le süründü ve aydın doğan milletin elinden tüm hisseleri topladı ucuz fiyattan bıkrırarak.hisse son bir kaç yıla göre %300-400 yükselmiş olup şimdi kar satışı zamanı olacaktır.