E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriDoğan Grubu hisseleri coştu---

Doğan Grubu hisseleri coştu

Doğan Grubu hisseleri coştu
01 Ekim 2012 - 09:59 borsagundem.com

Doğan Yayın Holding'in vergi borcunu erken kapatması hisselere olumlu yansıyor

Doğan Yayın Holding, 6111 sayılı kanun kapsamında hesaplanan ve bir kısmı peşin ödendikten sonra kalanı 18 eşit takside bağlanan yükümlülüklerinin kalan kısmının tamamını 9. taksitler ile birlikte ödedi. Toplam 480 milyon 509 bin 875 lira olarak yapılan ödeme ile Doğan Yayın Holding'in 6111 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir yükümlülüğü kalmadı.
Erken kapatılan vergi borcunun şirketin finansal yapısına olumlu katkı sağlaması bekleniyor. Bu konuda yapılan açıklamada, "6111 sayılı Kanun kapsamında yapılacak ödemelerin başlangıçta taksitlendirilmiş olması nedeniyle, daha önce Vergi Daireleri'ne teminat olarak verilen, dolaylı bağlı ortaklıklarımız, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım AŞ, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri AŞ ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri AŞ sermayelerinin yüzde 100'ünü temsil eden geçici ilmuhaberler ile 3. kişilere ait olan toplam 43 adet gayrimenkul ve 1 adet banka teminat mektubunun iade edilmesi için de gerekli başvurular yapılmıştır'' denildi.
Hafta sonu yapılan bu açıklama bugün açılışta Doğan Grubu hisselerine olumlu yansıdı. Doğan Yayın Holding hisseleri yüzde 6 prim yaparak 0.65 liraya çıkarken, Hürriyet Gazetecilik yüzde 4 prim yaparak 0.83 lira oldu. Doğan Burda yüzde 4 primle 1.95 liraya yükseldi, Mipaz yüzde 3 prim yaparak 1.05 lira oldu. Doğan Holding ise yüzde 3 prim yaparak 0.74 liraya ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)