E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiDoğan Grubu hisseleri birleşme ile yükselişte---

Doğan Grubu hisseleri birleşme ile yükselişte

Doğan Grubu hisseleri birleşme ile yükselişte
13 Nisan 2015 - 09:42 borsagundem.com

Hürriyet ile Doğan Gazetecilik arasında devralma yoluyla birleşme kararı grup hisselerini hareketlendirdi

BORSAGUNDEM.COM

Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu
'nun, Doğan Gazetecilik hisselerinin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınarak birleşilmesine karar vermesi, grup hisselerinin güne hızlı başlamasını sağladı. Birleşme kararının önemli nitelikte işlem olması nedeniyle ayrılma hakkı fiyatının 0,66 Türk Lirası belirlenmesine karar verildiği açıklandı. Doğan Gazetecilik için ayrılma hakkı fiyatı 1,18 TL.

Hürriyet Gazetecilik hisseleri açılışta yüzde 12'ye yakın prim yaparak tavan fiyat 0,72 TL'yi gördü. Hisseler cuma gününü 0,64 TL'den kapatmıştı. Hürriyet'in satın alarak birleşilmesine karar verdiği Doğan Gazetecilik hisseleri de yüzde 9,16 değer kazancıyla açılış seansıyla birlikte tavan oldu ve 1,43 TL'den açıldı. Günün en çok yükselen hisseleri arasına giren Milliyet Pazarlama ise yüzde 9,33 primle 0,82 TL'ye yükseldi, hissenin tavanı 0,83 TL.
Doğan Holding yüzde 5 değer kazanırken fiyat 0,61 TL'ye yükseldi.

HİSSE DEĞİŞİM ORANI 3,35

Birleşme kararını değerlendiren İş Yatırım, değerlemesinde şu analizlere yer verdi:

''Hürriyet Gazetecilik ve Doğan Gazetecilik'in Hürriyet altında birleştirilmesi kararı alındı. Birleşme 31.12.2014 mali tabloları üzerinden olacak. Birleşmede kullanılacak değerleme yöntemleri daha sonra bağımsız bir kuruluş tarafından hazırlanacak raporla belirlenecek. Her iki hisse için de tebliğ gereği ayrılma hakkı bulunuyor. Hürriyet için ayrılma hakkı fiyatı 0,66 TL iken, Doğan Gazetecilik için ayrılmak hakkı fiyatı 1,18 TL. Henüz birleşme oranları açıklanmadı ancak üç yöntem kullanarak olası birleşme oranı hesapladık. Özsermaye yöntemi, cari piyasa değeri ve hedef piyasa değeri yöntemi kullanılarak oluşan ortalama değişim oranı 3,35x oluyor. Bu da her bir DGZTE hissedarının 3,35x adet HURGZ hissesi alması anlamına geliyor. Hürriyet'in değerlemesi çok yüksek belirlenmediği sürece ve DGZTE'nin tahminlerimize yakın değerlenmesi durumunda DGZTE hisselerin mevcut seviyelerden artış potansiyeli sunmakta. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)