E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğalgazı 8 yıl boyunca bedava dağıtacak---

Doğalgazı 8 yıl boyunca bedava dağıtacak

Doğalgazı 8 yıl boyunca bedava dağıtacak
29 Aralık 2016 - 02:48 borsagundem.com

Tunceli il merkezi gaz dağıtımı ihalesinde sıfır kuruş ile en düşük teklifi veren Akmercan, 8 yıl boyunca gazı tüketicilere aldığı fiyattan satacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Tunceli il merkezinde doğalgaz dağıtımı için yapılan lisans ihalesinde en düşük teklifi, kilovatsaat başına sıfır kuruş ile Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat Güvenlik Sistemleri Temizlik Gıda verdi.

İhalenin onay süreci tamamlandıktan sonra şirket, Tunceli’de gazın birim fiyatı dışında dağıtımından 8 yıl süreyle ücret almayacak.

EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk’ün ihale komisyonu başkanlığını yaptığı ihaleye 5 şirket teklif verdi. Söz konusu şirketlerin evrakının bulunduğu ilk zarfların açılmasının ardından Siirt Batman Doğalgaz Dağıtım ve Fernas İnşaat teşekkür mektuplarını sunarak, teklif vermeden ihaleden çekildi. Daha sonra teklifleri ihale şartnamesine uygun bulunan 3 şirketin birim hizmet ve amortisman bedellerinin bulunduğu ikinci zarflar açıldı.

İkinci zarfların açılmasının ardından 3 teklif sahibi Aksa Doğalgaz Dağıtım, Alöz Mühendislik ve Akmercan Turizm Taşımacılık temsilcileri açık eksiltmeye davet edildi. Açık eksiltmenin birinci turunda Aksa Doğalgaz Dağıtım ihaleden çekildi. Açık eksiltmenin 47. turunda Alöz Mühendislik kilovatsaat başına 0,005, Akmercan Turizm Taşımacılık ise 0,000 kuruş birim hizmet amortisman bedeli verdi. 48. turda Alöz Mühendislik temsilcisi ihaleden çekildiklerini açıkladı. Böylece ihalede en düşük teklifi kilovatsaat başına sıfır kuruş ile Akmercan Turizm Taşımacılık verdi.

Alınan teklif 8 yıl boyunca geçerli olacak. Buna göre şirket, 8 yıl boyunca tüketicilere gazı aldığı fiyattan satacak ve bu süre sonunda dağıtım bedeli EPDK tarafından belirlenecek tarifeyle yenilenecek. EPDK yetkilileri, geçmiş dönemde de bazı ihalelerde sıfır fiyat çıktığını hatırlattılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)