E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDoğalgaz fiyatlarında artış---

Doğalgaz fiyatlarında artış

Doğalgaz fiyatlarında artış
27 Eylül 2022 - 13:42 borsagundem.com

Avrupa'da doğalgaz fiyatları 17 euro arttı.

Avrupa doğalgaz fiyatları, Rusya'nın sahip olduğu Kuzey Akım 1 doğalgaz Boru Hattı’ndaki sızıntı haberlerinin ardından bugün 17 euro yükseldi ve kış öncesinde hatta faaliyetlerin yeniden başlaması umutları boşa çıktı.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı ekim vadeli doğalgaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 16,97 euro artışla 190,80 euro/MWh'ten işlem gerçekleştirdi.

İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri kontrat ise Ice Futures’ta bugün en son 14,22 p yükselişle 255 p/th'ten işlem gördü.

"Akışların yeniden sağlanması için tüm umutlar tükendi"

Bir trader, İsveç Denizcilik Otoritesi tarafından tespit edilen sızıntılar nedeniyle Rusya ve Almanya'yı birbirine bağlayan boru hattının İsveç sularından geçmesiyle ilgili olarak, Kuzey Akım 1 üzerinden akışların yeniden sağlanması için tüm umutların tükendiğini söylüyor.

Boru hattı operatörü Nord Stream AG'nin hattın 26 Ekim'de yeniden başlayacağını söylemesine rağmen, Rusya daha önce Ukrayna'ya yönelik savaşına yönelik Batı yaptırımları durdurulana kadar bakımdan sonra tekrar çevrimiçi olmayacağını belirtmişti.

"Her şey havaya bağlı"

İkinci bir trader, her şeyin havaya bağlı olduğunu ve havanın soğuması durumunda fiyatların tekrar yükseleceğini söylüyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure euroope-GIE) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya’daki depolama tesisleri en son bir yıl önceki seviyelere göre 26 yüzdelik-puan artışla %91 oranında dolulukta görüldü. Avrupa genelindeki tesisler ise 14 yüzdelik-puan artışla %88 doluluğa ulaştı.

Petrolde yukarı yönlü hareket

 

Bakır düştü, demir yükseldi

 

ABD'de ham çelik üretiminde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)