E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoğal gazda tek tarife---

Doğal gazda tek tarife

Doğal gazda tek tarife
19 Mart 2022 - 10:00 borsagundem.com

Yer altı doğal gaz depolama faaliyeti yürüten lisans sahibi tüzel kişilerin işletmesinde bulunan farklı yer altı depolama tesisleri için tek bir tarife belirlenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun Yer Altı Doğal Gaz Depolama Şirketleri İçin Tarife Hesaplama Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bir tüzel kişi mülkiyet veya işletmesinde bulunan farklı yer altı depolama tesisleri için tek yöntem bildirimi sunabilecek.

Yöntem bildirimi, her bir tarife yılı için belirlenen gelir tavanının hangi birim bedellerle nasıl karşılanacağını ve ilgili uygulama dönemi için geçerli olacak yer altı depolama bedellerinin nasıl belirleneceğini kapsıyor.

Bu yöntem bildiriminin Kurul tarafından onaylanması durumunda, ilgili yer altı depolama tesislerinin gelir tavanları ayrı ayrı hesaplanacak ve yöntem bildiriminde yer verilen esaslar uyarınca söz konusu tesislerin tümü için bir yer altı depolama tarifesi belirlenecek.

Belçika, nükleer santrallerini kapatmayacak

 

Rus gazının yasaklanmasının İngiltere’ye maliyeti 70 milyar sterlin

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)