E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDoç. Dr. Kayıpmaz: Ülke genelinde tedbirler yolda---

Doç. Dr. Kayıpmaz: Ülke genelinde tedbirler yolda

Doç. Dr. Kayıpmaz: Ülke genelinde tedbirler yolda
08 Eylül 2020 - 14:09 borsagundem.com

Bilim Kurulu üyesi Afşin Emre Kayıpmaz, korona virüs salgınında yaşanan vaka artışı nedeniyle ülke genelinde kısıtlamaya gidileceğine vurgu yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde vaka sayılarına yönelik yaptığı açıklamada "Ankara İstanbul'u geçti" demişti. Bu açıklamanın ardından Ankara'nın Vuhan olduğu iddia edilmişti.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, salgındaki son durumu ve merak edilenleri Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'a sordu.

'Ankara Vuhan oldu mu?'

"Ankara, Vuhan oldu mu?" sorusuna Kayıpmaz, “Son dönemde vaka sayısındaki artışın en yüksek olduğu il, ne yazık ki Ankara oldu. Kontrollü sosyal hayat döneminde Ankara’da yaşayanlar her zamanki kontrollü tavırlarının dışına çıktı. Sadece Ankara’da değil, yurdumuzun genelinde de salgın öncesindeki yaşantımıza hızlı bir dönüş oldu” cevabını verdi.

Bilim Kurulu üyesi, "Her ilde tablo aynı değil, illere göre farklı önlemler alınacak mı?” sorusunu ise "Lüzumu halinde il bazında önlemler alındığı gibi, ülke genelinde de tedbirler masaya yatırılabilir. Kurulumuzda da bununla ilgili tavsiyeler gündeme geldi. Sağlık Bakanımızın da geçtiğimiz günlerde açıkladığı gibi sorunun tamamen ortadan kalkması için yapılması gereken tam izolasyondur. Bununla birlikte ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında süresiz bir izolasyona dünyanın birçok ülkesinin sıcak bakmadığı açıktır. Şu anki bilgilerimize göre salgının yayılmasını önlemede en etkili yöntemler, bireysel korunma yöntemleridir” diye yanıtladı.

'Öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalıdır'

Yüz yüze eğitimle ilgili soruya da cevap veren Kayıpmaz, “Okulların açılmasına iki hafta kaldı. Vaka sayıları da artış yönünde ilerliyor. Elbette yetkili kurumlar gerekli değerlendirmeleri anlık olarak yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde kararın netleşeceğini sanıyorum. Kişisel kanaatim ise yüz yüze eğitimin okuma-yazma aşamasındaki çocuklarla sınırlı kalabileceği yönündedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, ayrıca onları yetiştiren öğretmenlerimizin sağlığı öncelikli endişemiz olmalıdır" dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah 09 Eylül 2020 00:17

    İstanbulda her gün işe gidiyorum. Gördüğüm kadarıyla büyük çoğunluk maske takma kuralına uyuyor. Fakat düğün ve toplu eğlence yerlerine dikkat edilmeli.Doktorlar işe gidenler dikkatli olsun diyor lakin esas virüs toplu eğlence yerlerinde maskesiz fiziksel temasın arttığı yerlerde bulaşıyor yada asker uğurlama vb...

  • Bika08 Eylül 2020 15:52

    Ankara, Wuhan'ı geçti.

  • HAKUTİKO09 Eylül 2020 00:25

    ATMA BEYA. O KADAR RAHAT VE KENDİNE DİKKAT EDEN BAŞKA YER YOK SANIRIM. SORUN  DIŞARDAN GELİP GİDENLERDE. ONLARA ANKARA NAPSIN. ONLARIN KONTROLÜ  YÖNETİCİLERİN İŞİ. AYRICA İYİ BİR ŞİŞİRME İŞİ VAR SANKİ TIPKI SOĞAN -PATATES - DOMATES GİBİ.

  • Okie Dokie08 Eylül 2020 15:47

    Maske takmayanlar için vur emri verilmelidir. Bunlar virüsün beyinlerine kadar ulaştığı zombilerdir. Yani yarı ölüdürler.

  • HAKUTİKO09 Eylül 2020 00:26

    EYİ. MASKESİ BURUN ALTINDA, KOLDA,ÇENEDE, ÇEPTE,ÇEKETTE, GÖMLEKTE V.S OLANDA VURULSUN MU..  BUAN GÖRE İLK SAA GELİR O EMİR SANİREM..

  • YORUM08 Eylül 2020 15:06

    bence bilim kurulu üyeleri bu tarz açıklamaları siyasilere bırakmalı...

  • M08 Eylül 2020 20:26

    Corona tedbirleri siyasilerin degil bilimin isi..!