E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakırlılar Demirtaş'ın çağrısına uymadı---

Diyarbakırlılar Demirtaş'ın çağrısına uymadı

Diyarbakırlılar Demirtaş'ın çağrısına uymadı
03 Mart 2016 - 06:28 borsagundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın ‘Sur’a yürüme’ çağrısına vatandaş ilgi göstermedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Sur’daki operasyonların sona ermesi ve sokağa çıkma yasağının kaldırılması gerekçesiyle halka, Sur ilçesine yürüme çağrısına vatandaşlar ilgi göstermedi. Bir kaç noktada toplanan 200-300 kişiden oluşan küçük gruplara da polis tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti. Kentin bir kaç noktasında yaşanan gerginlik akşam saatlerine kadar sürdü. 

Sur ilçesinin altı mahallesinde sokağa çıkma yasağı sürerken Demirtaş, herkesi bulunduğu yerden Sur’a yürüme çağrısı yapmıştı. Çağrı üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş hakkında soruşturma başlatırken Diyarbakır Valiliği de ilçeye provokasyon amaçlı giriş yapılmasının önlenmesi amacıyla Sur’a 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar ilçede ikamet eden vatandaşların dışında girişlerin yasaklanmasını kararlaştırdı. Diyarbakır-Şanlıurfa, Diyarbakır-Elazığ, Diyarbakır-Silvan ve Diyarbakır-Mardin karayollarında polis ekiplerince kontrol noktaları oluşturuldu. Polis, Sur’a geçiş için kontrol noktalarında sırada bekleyen vatandaşlara “Sur’da ikamet etmeyenlerin içeri alınmayacağı” konusunda uyarıda bulundu. 

Dün 15.30 sıralarında Sur’a yürümek için Urfakapı’da bekleyen yaklaşık 200 kişiye polis dağılmaları yönünden anonslar yaptı. Son anonsta 2 dakika süre verilen grup dağılmayınca polis, gaz bombası, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti. Gruptakiler polise taş, havai fişek attı. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı. 

Merkez Yenişehir ilçesindeki Demokratik Toplum Kongresi binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişi de Sur’a yürümek için hazırlık yaparken, polis ekipleri de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin dağılmaları uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba 16.00’dan itibaren polis basınçlı su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Gruptan 34 kişi gözaltına alındı. 
Yasak gece yarısı kaldırıldı

Diyarbakır Valiliği’nden, az sayıda kişinin katıldığı izinsiz gösteriler sırasında il genelinde aramalar yapıldığı, 35 adet el yapımı bombanın ele geçirildiği açıklandı. Sur’da oturanların dışındaki kişilerin ilçeye girişlerini yasaklayan karar da gece yarısı kaldırıldı.

Yenişehir’de patlama: 1 ölü

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Benusen Mahallesi’ndeki önceki akşam bir evde meydana gelen patlamada bir kişi öldü, dört çocuk da yaralandı. Ev harabeye dönerken, çevredeki binaların da camları kırıldı. Diyarbakır Valiliği, ölen 19 yaşındaki E.Y.’nin PKK terör örgütü adına eylem ve faaliyette bulunmaktan kaydı bulunduğunu açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)