E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da sokağa çıkma yasağı---

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı
11 Aralık 2015 - 15:36 borsagundem.com

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 16'dan itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde bugün saat 16:00'tan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sur ilçesinde 2 Aralık gününden itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece saat 23.00'den itibaren kaldırılmıştı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İlçemiz sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.
Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Sur içinde bulunan toplam 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi caddesinde 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.
Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve mal güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kandıra Kandıra yola devam11 Aralık 2015 17:43

    Burasi yeni türkiye galiba eskiden sıkıyönetim oluyordu buz çocukken demekki yeni türkiyede daha çok eski Türkiye yöntemlerini uygulayacak nerde barış mitingler düzenlerken kardeşlik mesajları veriliyordu şimdi ise sıkıyönetim daha neler göreceğiz allah bilir

  • fatih11 Aralık 2015 16:00

    atın bir bomba o sur ilçesine ne girip tek tek uğraşıyorsunuz yahu şu hainliği rusyada amerikada avrupada yapabilirler mi acaba? bir de parti adı altında meclise girecekler devlet teröristlere bir de para yedirecek he ancak türkiyede olur bu. burada yapsan bunları demokrasi diye kalkar hepsi ayağa ama kendi ülkesinde bunların hiçbirine izin verirler mi acaba? bırak kendi ülkesini gelip ırak'ı suriye'yi karıştırıyorlar terör operasyonu yapıyoruz diye. adaletini seveyim senin dünya!